Sladkovodní
Sladkovodní
Tak je to neotřelé téma, ale technicky je to slabší. I když chápu, že to asi není jednoduchý chytnout...
http://duffa.zonerama.com | Sony A7III | Sony 200-600
-
duffa - Příspěvky: 1667
- Vlastním jménem: Dušan Doležal
Sladkovodní
Na některou z těch fotek by asi nebylo marné zkusit Topaz Sharpen AI, třeba by pomohl.
-
Martina - Příspěvky: 2287
Sladkovodní
a hlavně to nekazit tím šíleně širokoúhlým formátem.... ten si nech na krajinu a nebo na fotku, která stojí za to.
Nikon D810, Nikon D500, Nikon 500mm f/5.6E PF ED VR AF-S, Nikon 300 mm f/4,0 E AF-S PF ED VR, Nikon 105mm f/2,8 G AF-S Micro IF-ED VR, Tamron 17-35 mm f2,8-4 Di OSD, Nikon AF 50mm f/1,8D, Nikon SB-700,
http://www.wildlife-foto.cz
-
Siplace - Příspěvky: 3771
- Vlastním jménem: Jiří Vondráček
Sladkovodní
Mě se ten formát právě že líbí.Všechno mám doma širokouhle (tv,monitor mobil) a ta fotka na celou obrazovku vypadá mnohem líp než fotmát 4:3 .
Nikon D500 + Nikon 200-500mm f/5,6
-
Mayk - Příspěvky: 799
- Vlastním jménem: Zdeněk Mayer
Sladkovodní
A tyhle fotky mi za to stojí.Mám na ně kladné ohlasy.
-
Sladkovodní
Rozumím, ale zajímalo by mě od koho ty ohlasy jsou? Ať to není jak v galerii na megapixelu kde ti pochvali úplně vše.
Na tvé fotce je hlavní motiv rozmazany a kolem není nic zajímavého. Takže sirokouhly formát nedává vůbec smysl... což je většina z tvých fotografii. Ale jestli na to koukás na televizi a potřebuješ to mít roztahane z rohu do rohu tak to jo...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na tvé fotce je hlavní motiv rozmazany a kolem není nic zajímavého. Takže sirokouhly formát nedává vůbec smysl... což je většina z tvých fotografii. Ale jestli na to koukás na televizi a potřebuješ to mít roztahane z rohu do rohu tak to jo...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nikon D810, Nikon D500, Nikon 500mm f/5.6E PF ED VR AF-S, Nikon 300 mm f/4,0 E AF-S PF ED VR, Nikon 105mm f/2,8 G AF-S Micro IF-ED VR, Tamron 17-35 mm f2,8-4 Di OSD, Nikon AF 50mm f/1,8D, Nikon SB-700,
-
Siplace - Příspěvky: 3771
- Vlastním jménem: Jiří Vondráček
Sladkovodní
Uznavám .A děkuji za Váší reakci k fotkám Ohlasy jsou z přátel na FB. Ne od fotografu. I když pár uznávaných fotografu fotky kladně okomentovali. Což mě potěšilo.Jeden je F. Pizon pro mě velký vzor. ..Koukám na to nejvíc na mobilu a je to prostě hezčí na celou obrazovku. Mě nějak ten fotmát 4:3 nikdy nějak nechytl. Něco jiného je portrét nebo na tisk tam nechávám 4:3.
-
Sladkovodní
Mayk píše:Něco jiného je portrét nebo na tisk tam nechávám 4:3.
Technická poznámka: Většina bez/zrcadlovek od Nikonu, Canonu nebo Sony má poměr stran čipu 3:2. Čip 4:3 má systém M4/3 (Olympus, Panasonic), jak už název napovídá.
-
Sladkovodní
To se tak člověk vypraví do starého lomu filmovat ještěrky, ale vrátí se s podvodními záběry ryb...
Opuštěné kamenolomy jsou často parádními oázami života, kde se dají potkat nevšední druhy živočichů, hlavně bezobratlých. Mě na jednom takovém místě překvapilo nenápadné malé jezírko s hejnem perlínů ostrobřichých. Docela jsem se divil, že se v miniaturní kaluži rybky vůbec uživí, ale potkávám je tam již několikátý rok, takže se jim očividně dobře daří. Pokud místo náhodou poznáváte, nepište prosím jeho polohu do komentářů, rybky jsou tu poměrně dost zranitelné
[video]https://www.youtube.com/watch?v=XzIj_7PGMTo&feature=youtu.be[/video]
Opuštěné kamenolomy jsou často parádními oázami života, kde se dají potkat nevšední druhy živočichů, hlavně bezobratlých. Mě na jednom takovém místě překvapilo nenápadné malé jezírko s hejnem perlínů ostrobřichých. Docela jsem se divil, že se v miniaturní kaluži rybky vůbec uživí, ale potkávám je tam již několikátý rok, takže se jim očividně dobře daří. Pokud místo náhodou poznáváte, nepište prosím jeho polohu do komentářů, rybky jsou tu poměrně dost zranitelné

[video]https://www.youtube.com/watch?v=XzIj_7PGMTo&feature=youtu.be[/video]
-
RollsRojs - Příspěvky: 2396
- Vlastním jménem: Lukáš Pich
Sladkovodní
Krásné video.
To jezírko už jsem viděla loni či kdy úplně vyschlé, tedy ty rybky budou nové.
-
Sladkovodní
Martina píše:Krásné video.
Ehm... ony jsou ty záběry z roku 2018, jen jsem se až teď dostal k jejich zveřejnění

-
Sladkovodní
Tak to je otázka, jestli je vlastně ještě co chránit a tutlat. Při mé poslední návštěvě tenkrát to byla vyschlá plocha kolem dokola totálně obes... tamními "návštěvníky". Ani se mi tam nechce vracet, abych viděla jak to vypadá teď.
-
Sladkovodní
Ony tam mají čerpadlo na okysličován
í nebo co je ten zvuk?
í nebo co je ten zvuk?
-
aqualife - Příspěvky: 3219
- Vlastním jménem: Karel Zahrádka
Sladkovodní
aqualife píše:Ony tam mají čerpadlo na okysličován
í nebo co je ten zvuk?
To je cool efekt, aby bylo trochu co poslouchat!

-
Sladkovodní
Martina píše:Při mé poslední návštěvě tenkrát to byla vyschlá plocha kolem dokola totálně obes... tamními "návštěvníky".
Myslíš návštěvníky s odhalenými návštěvníčky?
-
Sladkovodní
RollsRojs píše:Myslíš návštěvníky s odhalenými návštěvníčky?
Některé archaické výstavní kusy to místo nenavštěvují, ale slouží jako trvalá expozice.
Mimochodem co způsobuje na tom videu takovou tu svislou temnou pohybující se linku? Je vidět třeba v 2:04.
-
Sladkovodní
Martina píše:Mimochodem co způsobuje na tom videu takovou tu svislou temnou pohybující se linku? Je vidět třeba v 2:04.
Ty to nějak moc studuješ, toho jsem si ani nevšiml

-
Sladkovodní
Super video 

-
Lesochod - Příspěvky: 1177
- Vlastním jménem: Jan Okénka
Sladkovodní
Je to moc daleko a je to hodně podobné fotce z mobilu. Když už, tak by to chtělo těsně k hladině kvůli rozostření pozadí, clonu max. tak do 6,3 a většího kapra fotit do cca 8-15m . Kapr by mohl zabírat 1/3 fotky, já vím, že je to těžké, proto je takovýchto fotek spousty, ale proč to nezkusit pořádně, ostrou fotku kapra při výskoku jsem ještě neviděl
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
-
radek - Příspěvky: 2885
- Vlastním jménem: Radomír Šálek