Už fakt nevím kam jsem to hlásil (číslo z Netu), asi na KÚ Moravskoslezského kraje, odbor životního prostředí. Byl jsem vytočený jak ventilátor. Zdálo se, že i ta paní na druhém konci je rozčílená a pošle zásahovku se samopaly, která ty barbary pozavírá. No a jak jsem psal - nevím, že by se něco dělo. Vlastně když nad tím tak přemýšlím, budku jsem pověsil bez povolení správce a ten ji kupodivu toleruje...tak nevím

Mřížku jsem se pokoušel vylomit, jenže drží jak čert. Bez poškození fasády by to asi nešlo. Je tam celkem blbý přístup a odevšad vidět. Určitě by mi za chvíli asistovala policie

Děkuji za návod, myslím, že podle něčeho takového je budka vyrobena. Dle rady budu trpělivý. Možná ji jen přemístím z jižní na východní stěnu. Jenže na tom zřejmě budu muset pracovat maskovaný a v noci

Jarek: V ČB to není (kousek od Ostravy), ale o té aféře co v ČB byla jsem něco slyšel a aspoň se to nějak řešilo. Poslední dobou mám takový pocit, že ve městech se na ochranu ŽP klade větší důraz než na vesnicích.
Našel jsem ty fotky (jen dokumentární)
Jinak přeji všem krásné, klidné Vánoce.