Kdyz se nedari
Kdyz se nedari
Úsřičník asi čekal nějakou mlsku... 

- Přílohy
Nikon D500, Nikon D850, Nikon 400mm f/2.8 FL, Nikon 200-500mm f/5.6
-
petrd - Příspěvky: 317
- Vlastním jménem: Petr Dolejšek
Kdyz se nedari
Opět jsem si dneska vzpomněl na historické téma "Moje první srnečka" a zatlačil slzu.
Vedlo mne k tomu mé dnešní setkání s liškou, která vyběhla z vyšší trávy přímo proti mně a pár metrů přede mnou to vzala o devadesát stupňů
Vedlo mne k tomu mé dnešní setkání s liškou, která vyběhla z vyšší trávy přímo proti mně a pár metrů přede mnou to vzala o devadesát stupňů

- Přílohy
-
Mouka - Příspěvky: 2228
- Vlastním jménem: Jan Moučka
Kdyz se nedari
Takový to mohl být hezký Ťuhýk 
Pořád nebyl v pozici aby byl vidět celý a tak to taky zůstalo

Pořád nebyl v pozici aby byl vidět celý a tak to taky zůstalo

- Přílohy
Canon 80D + Canon 6D Mark II + Canon EF 16-35 f4 L IS USM + Canon EF 24-105 f4 IS L USM II + Canon EF 100-400 f4,5-5,6 L IS USM II + Tamron 150-600 G2 + stativ RT90S Carbon + speedlite Youngnuo 685.
-
turekm - Příspěvky: 477
- Vlastním jménem: Milan Turek
Kdyz se nedari
Moja snaha o čo najmenšie rušenie bola zbytočná - hniezdenie škorcov, ktorých som mal v pláne fotiť, včera v noci predčasne ukončila kuna. Zubami a pazúrmi dokázala dostatočne rozšíriť vstup do dutiny...

Canon 40D, Canon EF 400mm f/5.6L, Tamron 17-50 mm f/2.8
-
Oki - Příspěvky: 289
- Vlastním jménem: Ondrej
Kdyz se nedari
Podařil se ti natočit zajímavý dokument - to bylo v noci?
-
zdenekbrtek - Příspěvky: 2859
- Vlastním jménem: Zdeněk Kratochvíl
Kdyz se nedari
Nojo, dnešné vstávanie o 4:00 na 1. fotenie škorcov bolo zbytočné
Bolo to medzi 21:30 a 23:00.

Canon 40D, Canon EF 400mm f/5.6L, Tamron 17-50 mm f/2.8
-
Oki - Příspěvky: 289
- Vlastním jménem: Ondrej
Kdyz se nedari
Mouka: paráda
Srnečky už asi v původním významu vymírají, každá pravá je vzácná ... 

-
ladysk - Příspěvky: 2640
Kdyz se nedari
Skládání jednoho neposedy. Foceno u rybníka, navíc bez opěry pro ruku, ale kdyby nemrskal těma tykadlama, ještě by to šlo.
- Přílohy
-
aqualife - Příspěvky: 2416
- Vlastním jménem: Karel Zahrádka
Kdyz se nedari
co chceš..? Co by někteří kluci dali za desateráka... 

-
ladysk - Příspěvky: 2640
Kdyz se nedari
Mouka píše:: D přesně tak!
Ale jinak, je to úplně jak zmenšenina brazilského nosatce briliantového, který se používá dokonce i ve šperkarství. Nooo, skoro teda

-
aqualife - Příspěvky: 2416
- Vlastním jménem: Karel Zahrádka
Kdyz se nedari
Buciacikov na lokalite mam min 2, ale dostat sa k nim blizsie nemozne. Aspon z mojho pohladu, tak aspon dokumentacne. A mlady orliak musi preletiet zrovna tade, kde je jediny konar cez vodu. Pojdem tam dnes este pozriet a uvdime ci sa nieco konecne aj podari.
- Přílohy
D7200, Sigma 150-600 C
-
p1sta - Příspěvky: 119
Kdyz se nedari
Život má vždycky světlé i stinné stránky.
Ještě nikdy jsem nenašel ani nenatáčel hnízdní dutinu krutihlavů. Protože je právě doba, kdy krutihlavové krmí mláďata, rozhodl jsem se to hecnout a dneska po nich vyrazil nazdařbůh pátrat.
Světlá stránka života je ta, že po asi dvou a půl hodinách jsem své první krutihlavy opravdu našel.
Stinnou stránku života potom představuje vzhled samotné dutinky.
Ach jo.

Ještě nikdy jsem nenašel ani nenatáčel hnízdní dutinu krutihlavů. Protože je právě doba, kdy krutihlavové krmí mláďata, rozhodl jsem se to hecnout a dneska po nich vyrazil nazdařbůh pátrat.
Světlá stránka života je ta, že po asi dvou a půl hodinách jsem své první krutihlavy opravdu našel.
Stinnou stránku života potom představuje vzhled samotné dutinky.
Ach jo.

-
RollsRojs - Příspěvky: 2093
- Vlastním jménem: Lukáš Pich
Kdyz se nedari
Tak jsem se se několikrát přinutil vstát brzo ráno, že zkusím srnky v říji a případně lišku. Teď v neděli se mi stalo toto. Objevila se 2 liščata a asi máma, která dováděla na stohu slámy. Sice daleko ale super zážitek a pár fotek se dá použít. Pak se objevila liška tak 40 m před stanem,sice se většinou držela ve stínu, to se upraví, říkám si, je blízko, budou ostré fotky. Třikrát ulovila hraboše, tetelím se radostí. Pak zmizela. Tak se podívám na fotky a zhrozím se , všechno takové neostré a divné. Kontroluji nastavení objektivu, fotoaparátu , vše v pořádku. Balím naštvaně stan, objevuje se srnec a nahání srnku po poli. Jdu blíž, vůbec mě nevnímají, cvakám, jaká hrůza, usedám do stínu a vidím to: vzduch se již v 9 hodin ráno tetelí jako na Sahaře, což bude pravděpodobně příčina zaplněného koše v PC.
- Přílohy
Nikon D850, Nikon D500, Sigma 500/F4, Nikon 200-500mm f/5,6, Nikon 105mm f/2,8 Micro, TC1,4,
https://500px.com/liborkoucky
https://500px.com/liborkoucky
-
Mládek - Příspěvky: 236
- Vlastním jménem: Libor Koucký
Kdyz se nedari
Mládek píše:Tak jsem se se několikrát přinutil vstát brzo ráno, že zkusím srnky v říji a případně lišku. Teď v neděli se mi stalo toto. Objevila se 2 liščata a asi máma, která dováděla na stohu slámy. Sice daleko ale super zážitek a pár fotek se dá použít. Pak se objevila liška tak 40 m před stanem,sice se většinou držela ve stínu, to se upraví, říkám si, je blízko, budou ostré fotky. Třikrát ulovila hraboše, tetelím se radostí. Pak zmizela. Tak se podívám na fotky a zhrozím se , všechno takové neostré a divné. Kontroluji nastavení objektivu, fotoaparátu , vše v pořádku. Balím naštvaně stan, objevuje se srnec a nahání srnku po poli. Jdu blíž, vůbec mě nevnímají, cvakám, jaká hrůza, usedám do stínu a vidím to: vzduch se již v 9 hodin ráno tetelí jako na Sahaře, což bude pravděpodobně příčina zaplněného koše v PC.
Mně se to líbí, vypadá to jak kdybys to namaloval, na tom pozadí úplně vidím tahy štětcem.Ale já jsem divnej, mně se líběj věci, který se většinou ostatním nelíběj.
Canon 7D, C EF-S 15-85/3,5-5,6 IS, C EF 100/2,8 L IS Macro, C 100-400/4,5-5,6 L IS II, stativ Velbon Sherpa, monopod,The Pod
-
Blaník - Příspěvky: 1245
- Vlastním jménem: Martin Růžek
Kdyz se nedari
No nemohla ta volavka tam vlézt, až vyjde slunce? Musím najít příště nějakou díru mezi kytkama, abych byl níž. Večer ze mě lilo víc, jak v Singapuru a pak jsem v noci málem umrz 

- Přílohy
Nikon D500, Nikon D850, Nikon 400mm f/2.8 FL, Nikon 200-500mm f/5.6
-
petrd - Příspěvky: 317
- Vlastním jménem: Petr Dolejšek
Re: Kdyz se nedari
Myslím ze takhle je to celkem fajn.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nikon D810, Nikon D7100, Nikkor 400mm f/2.8D AF-S II + TC-14E, TC-17E, Nikon 105mm f/2,8 G AF-S Micro IF-ED VR, Nikon AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR, Nikon AF 50mm f/1,8D, Nikon SB-700,
http://www.wildlife-foto.cz
http://www.wildlife-foto.cz
-
Siplace - Příspěvky: 2937
- Vlastním jménem: Jiří Vondráček
Kdyz se nedari
Petře, přímé slunce na bílou volavku raději nechtěj. To se dost těžko fotí. Ideální jue asi takové difuzní světlo. Anebo to, které jsi měl 

-
Kdyz se nedari
N D7100/ D750
-
Klaca - Příspěvky: 455
- Vlastním jménem: Tomáš
Kdyz se nedari
Tomáši, tak to jsem se fakt dobře zasmál! Ano ano, typická srnečka! Konečně ji kdosi dal!
Až jsem slzu zatlačil .......

-