Dotazy k fóru

- informace pro nové členy, diskuze nad podobou fóra

Dotazy k fóru

Příspěvekod jbenak » 14 srp 2012, 12:34

Díky za pomoc. Funguje to. Tu nabídku "uživatelský panel" jsem přehlédl.
Uživatelský avatar
jbenak
zkušený běžný
 
Příspěvky: 605
Registrován: 15 črc 2009, 15:02
Bydliště: Praha
Vlastním jménem: Jiří Benák

Dotazy k fóru

Příspěvekod Martina » 19 led 2013, 12:25

Nešlo by přejmenovat sekci Makro na Bezobratlí a vlákno Rostliny přesunout pod Ostatní?
Uživatelský avatar
Martina
VIP
 
Příspěvky: 1678
Registrován: 07 pro 2009, 23:30

Dotazy k fóru

Příspěvekod Photomecan » 19 led 2013, 18:16

Už o tom debatujeme...jde všechno.
Uživatelský avatar
Photomecan
administrátor
 
Příspěvky: 2238
Registrován: 24 kvě 2009, 16:25
Bydliště: Chomoutov, Olomouc. mob:602714676
Vlastním jménem: Martin Mecnarowski

Dotazy k fóru

Příspěvekod Milan Bublák » 19 bře 2013, 12:35

administrator píše:Pokud máte nějaký dotaz či připomínku k fóru, tak to směřujte sem.



Zdravím, jsem tu nový a do příspěvku bych rád vložil foto teleworsatzu. Jenže se mi to nechce podařit. Kliknu na vybrat soubor, poté jej vyberu a následně kliknu na Přiložit soubor. a nic. V příspěvku se pouze zobrazí ALBUM/ALBUM. Fotečka má 2,4 Mb. Prsím, prsím pomoc

Milan
NIKON D300s,NIKON 3100, TOKINA 28-70/2,8, NIKKOR 50/1,8 G, Tamron 70-300/4-5,6 VC USD, SIGMA 150-500/5-6,3 APO DG OS HSM, NISSIN Di 866, Beike BK-45, dodo fotovor, chuť do focení, boty číslo 12, permanentní chuť k jídlu, tolerantní manželku....
Uživatelský avatar
Milan Bublák
zatoulanec
 
Příspěvky: 5
Registrován: 19 bře 2013, 11:56
Vlastním jménem: Milan Bublák

Dotazy k fóru

Příspěvekod KAHLER » 19 bře 2013, 12:38

Vítej! Pokud vkládáš snímek přímo sem ta max rozměr větší strany je 800px. A velikost max 300kb. Ať se daří! Karl
C 70D; C 400/5.6 L; SIGMA 150-600mm, CANON 105mm F2.8 IS USM; BENRO A-257N6; LOWEPRO CompuTrekker AW...
Uživatelský avatar
KAHLER
zkušený běžný
 
Příspěvky: 624
Registrován: 28 kvě 2009, 19:37
Bydliště: Hranice- Severní Morava
Vlastním jménem: Karel Palacký

Dotazy k fóru

Příspěvekod KAHLER » 19 bře 2013, 12:42

A úplně vše nalezneš v příspěvku Martina - viewtopic.php?f=36&t=1576
C 70D; C 400/5.6 L; SIGMA 150-600mm, CANON 105mm F2.8 IS USM; BENRO A-257N6; LOWEPRO CompuTrekker AW...
Uživatelský avatar
KAHLER
zkušený běžný
 
Příspěvky: 624
Registrován: 28 kvě 2009, 19:37
Bydliště: Hranice- Severní Morava
Vlastním jménem: Karel Palacký

Dotazy k fóru

Příspěvekod Mouka » 10 dub 2013, 17:28

Ahoj, je nějaká možnost, jak zobrazit vlastní vložené fotky? ....tedy kromě zobrazení mých příspěvků, kde je pak musím hledat .......
Dík za info :) Mouka
Uživatelský avatar
Mouka
VIP
 
Příspěvky: 2625
Registrován: 25 kvě 2009, 19:00
Bydliště: Ostrava
Vlastním jménem: Jan Moučka

Dotazy k fóru

Příspěvekod taek » 11 dub 2013, 11:42

Myslím, že nelze.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
Uživatelský avatar
taek
moderátor
 
Příspěvky: 1211
Registrován: 24 kvě 2009, 18:00
Bydliště: Českokrumlovsko, na samotě u lesa
Vlastním jménem: Martin Švarc

Dotazy k fóru

Příspěvekod RollsRojs » 10 kvě 2013, 14:53

Jsem jediný, komu Chrome u vlákna "Určování druhů" už nějakou dobu hází upozornění na malware?
Uživatelský avatar
RollsRojs
VIP
 
Příspěvky: 2259
Registrován: 26 říj 2010, 20:20
Vlastním jménem: Lukáš Pich

Dotazy k fóru

Příspěvekod honza01 » 10 kvě 2013, 15:29

RollsRojs píše:Jsem jediný, komu Chrome u vlákna "Určování druhů" už nějakou dobu hází upozornění na malware?

Nejsi, už mě to taky štve. Nejpravděpodobnější důvod uvedl Jan Erb přímo na vláknu (jeden z posledních příspěvků). :(
Uživatelský avatar
honza01
zkušený běžný
 
Příspěvky: 501
Registrován: 30 dub 2013, 18:29
Vlastním jménem: Jan

Dotazy k fóru

Příspěvekod taek » 10 kvě 2013, 21:02

Chrome hlásí chybně malware, ale žádný tam skutečně není, kontroloval jsem to. Týká se to neplacených webů na webzdarma, zřejmě kvůli způsobu zobrazování reklamy, Google je má pak na blacklistu a tudíž i Chrome. Honza tam má nějaké fotky, takže proto pak ta hláška.
https://www.google.cz/search?client=ope ... el=suggest
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
Uživatelský avatar
taek
moderátor
 
Příspěvky: 1211
Registrován: 24 kvě 2009, 18:00
Bydliště: Českokrumlovsko, na samotě u lesa
Vlastním jménem: Martin Švarc

Dotazy k fóru

Příspěvekod Ritchi » 10 kvě 2013, 21:03

Také měn to dělá a docela u hodně vláken. Naposled mi nešel vrabec domácí otevřít... :( : cry:
Nikon D7200, Tamron SP 150-600mm, Sigma 150/2,8 OS
Uživatelský avatar
Ritchi
VIP
 
Příspěvky: 1671
Registrován: 07 lis 2010, 14:49
Bydliště: Dubňany
Vlastním jménem: Ondřej Ryška

Dotazy k fóru

Příspěvekod MartinP » 10 kvě 2013, 21:17

Tak používejte Firefox a neřešte Google.. Stejně Vás jednou prodá za 30 stříbrných..
Olympus OMD EM1 mkII + 300/4 Pro IS + 40-150/2,8 Pro + 12-40/2,8 Pro
dříve: syn Ondra + Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100
www.phototrip.cz
Uživatelský avatar
MartinP
VIP
 
Příspěvky: 7112
Registrován: 15 zář 2009, 09:01
Bydliště: Brno
Vlastním jménem: Martin Pelánek

Dotazy k fóru

Příspěvekod Frca » 10 kvě 2013, 21:18

Ty si totiž Ondrášku rád, když si otevřeš lahváče, ne tak nějakého vrabčáka :-) 8)
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
Uživatelský avatar
Frca
VIP
 
Příspěvky: 2010
Registrován: 12 zář 2010, 11:33
Vlastním jménem: František Kroupa

Dotazy k fóru

Příspěvekod Ritchi » 11 kvě 2013, 01:49

No, jak tak vidím, tak brzo otevřu i tebe... 8) : x
Nikon D7200, Tamron SP 150-600mm, Sigma 150/2,8 OS
Uživatelský avatar
Ritchi
VIP
 
Příspěvky: 1671
Registrován: 07 lis 2010, 14:49
Bydliště: Dubňany
Vlastním jménem: Ondřej Ryška

Dotazy k fóru

Příspěvekod opisska » 20 kvě 2013, 11:27

Tak když jste na mě tady tak hodný, tak jsem všechny obrázky z ccd.wz.cz převedl na astropis.cz (což je profesionálně hostovaný, tam by problém být neměl) nebo jako přílohu.

Pří tom jsem zjistil zajimavý problém při editování příspěvků. Někdy, když dám odeslat, tak mě to hodí rovnou do vlákna (bez toho rozcestníku "kam teď - zobrazit odeslanou, obsah fóra ...") a příspěvek se neaktualizuje. Musím jít zpět a dát odeslat znovu, a pak se to podaří. Přišel jsem na to dost pozdě, takže jsem musel znova prohledat fórum a znova nahradit všechny ty obrázky, který se nezměnily...
200D + Canon 400/5.6L
Galerie: ptáci (1994) - savci (233)
Uživatelský avatar
opisska
zkušený zimní host
 
Příspěvky: 401
Registrován: 11 bře 2012, 21:36
Bydliště: Praha
Vlastním jménem: Jan Ebr

Dotazy k fóru

Příspěvekod MartinP » 30 srp 2013, 10:53

Dotaz na adminy: zjistil jsem, že kvalita zobrazovaných fotek je špatná v následujícím případě : jsou vložené odkazem na můj web, kde je mám v rozlišení 900x... Ale tady je ten zobrazovací plugin zvětší (čímž pokazí) na nějakou svou velikost (možná podle rozlišení obrazovky). Určitě by mělo jít nastavit tento plugin tak, aby se nesnažil fotografie menší než jeho vypočítávaná velikost zvětšovat. Zkrátka aby menší zobrazil menší a větší případně zmenšil. Předpokládám, že to lze, bo nějak podobně mi to funguje na mém Drupalu... důkazem jest to, co uváděl Priman - že když dá "zobrazit obráze" (t.j. tobrazí se opravdu originál), tak to vypadá úplně jinak (lépe)
Olympus OMD EM1 mkII + 300/4 Pro IS + 40-150/2,8 Pro + 12-40/2,8 Pro
dříve: syn Ondra + Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100
www.phototrip.cz
Uživatelský avatar
MartinP
VIP
 
Příspěvky: 7112
Registrován: 15 zář 2009, 09:01
Bydliště: Brno
Vlastním jménem: Martin Pelánek

Dotazy k fóru

Příspěvekod JirkaL » 30 srp 2013, 12:15

Mám takový dotaz. U některých obrázků, když na ně najedu myší se zobrazí počet shlédnutí. U jiných ne. ???
Uživatelský avatar
JirkaL
VIP
 
Příspěvky: 1842
Registrován: 11 čer 2013, 08:53
Bydliště: Nosislav okr. Brno venkov
Vlastním jménem: Jiří Liščák

Dotazy k fóru

Příspěvekod Frca » 30 srp 2013, 14:38

Řekl bych, že počet se zobrazuje u obrázků uložených zde na foru, u obrazku umístěných na soukromých vebech ne, ale možná je to jinak : wink:
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
Uživatelský avatar
Frca
VIP
 
Příspěvky: 2010
Registrován: 12 zář 2010, 11:33
Vlastním jménem: František Kroupa

Dotazy k fóru

Příspěvekod kurťa » 30 srp 2013, 17:32

MartinP píše:Dotaz na adminy:


Nic takového nepozoruju. Když na foru rozkliknu tvou fotku a dám pravým myšítkem "zobrazit obrázek", což otevře foto ve zdroji = phototrip.cz, jsou totožné jak velikostí, tak kvalitou.
Jak ti např. plugin otevře toto? http://www.wildlifefotoforum.cz/viewtopic.php?p=3890#p3890 Velké nebo malé?
Uživatelský avatar
kurťa
moderátor
 
Příspěvky: 836
Registrován: 24 kvě 2009, 17:19
Vlastním jménem: David Kurtin

Dotazy k fóru

Příspěvekod duffa » 30 srp 2013, 18:06

Mne se deje to stejne co Martinovi, shodou okolnosti jsme se to sem chystal taky napsat ale Martin byl rychlejsi :) Zrovna dnes jsem na to narazil kdyz jsem sem vkladal posledni fotku Vlh - je tam vlozena fotka pres hsimg a protoze mi ji to pri zoomu zobrazi v jine velikosti a tim se rozpatle tak jsem tam jeste vlozil primy link na ni. U mne se to pokazde zobrazi jinak, ta druha pres primy link je ostrejsi. Je to skoda protoze to totalne zmrvi detaily na fotce.
Uživatelský avatar
duffa
VIP
 
Příspěvky: 1344
Registrován: 31 kvě 2012, 10:48
Bydliště: Brno
Vlastním jménem: Dušan Doležal

Dotazy k fóru

Příspěvekod MartinP » 30 srp 2013, 19:31

kurťa píše:
MartinP píše:Dotaz na adminy:


Nic takového nepozoruju. Když na foru rozkliknu tvou fotku a dám pravým myšítkem "zobrazit obrázek", což otevře foto ve zdroji = phototrip.cz, jsou totožné jak velikostí, tak kvalitou.
Jak ti např. plugin otevře toto? http://www.wildlifefotoforum.cz/viewtopic.php?p=3890#p3890 Velké nebo malé?

Davide, u mě ne - když dam zobrazit obrazek, tak je mensi nez pres ten plugin. Asi je to dano nastavenym rozlisenim monitoru, mam cca 1900x...
Olympus OMD EM1 mkII + 300/4 Pro IS + 40-150/2,8 Pro + 12-40/2,8 Pro
dříve: syn Ondra + Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100
www.phototrip.cz
Uživatelský avatar
MartinP
VIP
 
Příspěvky: 7112
Registrován: 15 zář 2009, 09:01
Bydliště: Brno
Vlastním jménem: Martin Pelánek

Dotazy k fóru

Příspěvekod kurťa » 01 zář 2013, 16:39

Fakt netuším a nevím jak to prověřit, když se mi fota zobrazují korektně. Vyzkoušeno ve Firefoxu i IE, monitor 24´´ , rozlišení 1920*1080
Uživatelský avatar
kurťa
moderátor
 
Příspěvky: 836
Registrován: 24 kvě 2009, 17:19
Vlastním jménem: David Kurtin

Dotazy k fóru

Příspěvekod Photomecan » 01 zář 2013, 19:34

U mne naprosto OK, duffa - vlhy 820px jak na fóru tak ve zdroji, Martin Pelánek jakbysmet. Zvětšení mi plugin ani nenabízí, pouze, když fotografii zobrazím v malém okně (menším než je fotka - pak ji přizpůsobí - zmenší - velikosti okna a nabídne zvětšení, opět korektně na správnou velikost). To co popisujete, mi to dělá na iPadu. Jinak OK. Máte nastavenu správnou velikost - 100% ? IE = Ctrl + 0 ... tak nevím, kde je chyba.
Uživatelský avatar
Photomecan
administrátor
 
Příspěvky: 2238
Registrován: 24 kvě 2009, 16:25
Bydliště: Chomoutov, Olomouc. mob:602714676
Vlastním jménem: Martin Mecnarowski

Dotazy k fóru

Příspěvekod MartinP » 01 zář 2013, 20:00

kurťa píše:
MartinP píše:Dotaz na adminy:


Nic takového nepozoruju. Když na foru rozkliknu tvou fotku a dám pravým myšítkem "zobrazit obrázek", což otevře foto ve zdroji = phototrip.cz, jsou totožné jak velikostí, tak kvalitou.
Jak ti např. plugin otevře toto? http://www.wildlifefotoforum.cz/viewtopic.php?p=3890#p3890 Velké nebo malé?

Ta fotka rosniček je v pluginu větší než při "Zobrazit obrázek"... fakt nekecám...rozlišení monitoru 1920x1080, Firefox 23.0.1
Olympus OMD EM1 mkII + 300/4 Pro IS + 40-150/2,8 Pro + 12-40/2,8 Pro
dříve: syn Ondra + Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100
www.phototrip.cz
Uživatelský avatar
MartinP
VIP
 
Příspěvky: 7112
Registrován: 15 zář 2009, 09:01
Bydliště: Brno
Vlastním jménem: Martin Pelánek

PředchozíDalší

Zpět na INFORMACE, PŘIPOMÍNKY, DOTAZY

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník