Liška obecná - Vulpes vulpes - Líška hrdzavá
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- XAXAP
- VIP

- Jméno: Martin Tomáš
Liška obecná - Vulpes vulpes - Líška hrdzavá
to teda! 
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
- xbajnox
- zkušený zimní host

- Jméno: Peter Binó
Liška obecná - Vulpes vulpes
*Jednoočko*

Líšky stretávam počas roka len veľmi zriedkavo. Toto ráno som mal však šťastie. Na pokosenej lúke som mal možnosť pozorovať heď dve, zrejme pár. Táto samica na fotke ku mne prišla na pár centimetrov, keď mi nevedomky skočila priamo pod statív. Jedno oko mala poranené, čo malo zrejme veľký vplyv na jej zníženú ostražitosť. Bol som ale milo prekvapený, že aj s týmto hendikepom dokázala relatívne úspešne loviť. Za pol hodinu, čo som ju pozoroval, ich nachytala neúrekom.

Líšky stretávam počas roka len veľmi zriedkavo. Toto ráno som mal však šťastie. Na pokosenej lúke som mal možnosť pozorovať heď dve, zrejme pár. Táto samica na fotke ku mne prišla na pár centimetrov, keď mi nevedomky skočila priamo pod statív. Jedno oko mala poranené, čo malo zrejme veľký vplyv na jej zníženú ostražitosť. Bol som ale milo prekvapený, že aj s týmto hendikepom dokázala relatívne úspešne loviť. Za pol hodinu, čo som ju pozoroval, ich nachytala neúrekom.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
-
ladysk
- VIP

xbajnox: ... nachytala čeho ..?
- xbajnox
- zkušený zimní host

:D nejako som pozabudol :D mysiciek samozrejmeladysk píše:xbajnox: ... nachytala čeho ..?
-
relux
- VIP

- Jméno: Jiří Náhlík
Krásné lišky máte...
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Krása, hlavně ty mladý jsou prostě cute, jak by řekla moje dcera 
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
-
Mayk
- zkušený běžný

- Jméno: Zdeněk Mayer
- Michal14
- VIP

- Jméno: Michal Lutonsky
Jedna z Tatier a zároveň moja prvá 
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
Tož gratulace ogare !! A je fakt dobrá- to prostředí, mokrá srst, kompozice...prostě

- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Tak ta se Ti, Michale, povedla! Skoro jak stavěcí pes nebo spíš vlčák psohlavců
.
Ale fakt je supr!!
Ale fakt je supr!!
- Michal14
- VIP

- Jméno: Michal Lutonsky
Vďaka páni, z Tatier som sa vrátil predčasne, prudké dažde tam sposobili kalamitu, tak sme sa pakovali domov aj my, dnes som si vybehol ráno prevetrať hlavu a cvakol túto kmotričku
. A sory za tak malý obrázok, ale jak tam je viac detailov tam to pri 1200px vždy vyskočí nad 400kb 
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
-
Mayk
- zkušený běžný

- xbajnox
- zkušený zimní host

*Pohľad šelmy*

V jeden teplý letný podvečer som sa vydal za srncami. V diaľke doznievajúca búrka, všade naokolo otravný hmyz a krákanie prelietavajúcich krkavcov, kompletná prírodná symfónia. Slnko už pomaly klesalo a okrem krkavcov som nič nespozoroval. Vtom sa čosi mihlo v tráve. Ryšavý kožúšok mladej líšky sa nedal prehliadnuť. Poskakujúc po lúke hľadala čosi pod zub. Skúšal som zopár krát imitovať pišťanie myší. Neúspešne, bola ešte ďaleko. Pomaličky sa približovala, neskôr pridala do kroku a tak som prepol na rýchle snímanie. Zvuk uzávierky fungoval lepšie ako vábnička a líška preskákala až k nohám statívu.

V jeden teplý letný podvečer som sa vydal za srncami. V diaľke doznievajúca búrka, všade naokolo otravný hmyz a krákanie prelietavajúcich krkavcov, kompletná prírodná symfónia. Slnko už pomaly klesalo a okrem krkavcov som nič nespozoroval. Vtom sa čosi mihlo v tráve. Ryšavý kožúšok mladej líšky sa nedal prehliadnuť. Poskakujúc po lúke hľadala čosi pod zub. Skúšal som zopár krát imitovať pišťanie myší. Neúspešne, bola ešte ďaleko. Pomaličky sa približovala, neskôr pridala do kroku a tak som prepol na rýchle snímanie. Zvuk uzávierky fungoval lepšie ako vábnička a líška preskákala až k nohám statívu.
-
Mayk
- zkušený běžný

SUPER .. Takove stesti na lisku bych chtel mit. 
Nikon D500 + Nikon 200-500mm f/5,6