Medvěd hnědý - Ursus arctos - Medveď hnedý
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- Honza
- stálý

Medvěd hnědý - Ursus arctos - Medveď hnedý
Zakládám medvědí vlákno, tentokráte wild-life větev. Jsou to méďové z Yosemitského národního parku, Kalifornie (http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 7&t=h&z=11). Když jsem tam pobíhal s canonem 500vkou v rukách, tak jakobych měl na zádech napsané: "Talk to me, please", protože to jako magnet přitahovalo i spoustu občasných kolemjdoucích, kteří bez ostychů přicházeli prohodit pár přátelských slov o focení nebo přírodě. Stačilo však zajít kus od prochozených cest a už jsem nikoho krom nádherné přírody nepotkával.
[mrtve linky]
[mrtve linky]
-
enda
- VIP

- Jméno: Leo Dvořák
Medvěd hnědý - Ursus arctos
Hmm, tak to musel být skvělý zážitek, nebál jsi se?
A jak jsi byl daleko?
A jak jsi byl daleko?
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
- Honza
- stálý

vzádálenost byla tak 50m a mohu říct, že když mi praskla nějaká větev pod nohou a medvěd zpozorněl a koukal mi do očí, tak jsem cítil veliký respekt. Po té, co jsem v pořadu BBC viděl, jak rychle umí mědvěd akcelerovat, tak jsem si blíž jít nedovolil. Navíc auto jsem měl daleko, takže nebylo kam se schovat. Příručky říkají, že v případě napadení se utíkat nemá,ale nevím, jak by se mé nohy zachovaly...
- michy
- VIP

- Jméno: Jiří Míchal
Přidám jednoho dokumentačního z Malé Fatry, vzdálenost cca 80m, ale byl první kterého jsem v životě viděl naživo, druhého a třetího jsem viděl na 6m, ale bylo to na 3s a nevěděl jsem jestli se vrhnout k toťáku, který byl 2m ode mne a nebo do auta, které bylo na stejnou vzdálenost, nakonec jsem zůstal strnule stát:)
[mrtve linky]
Pokud si koupite Naší přírodu, tak přesně z těchto míst jsou fotky k článkům k Fatranským mědvědům
[mrtve linky]
Pokud si koupite Naší přírodu, tak přesně z těchto míst jsou fotky k článkům k Fatranským mědvědům
-
Frca
- VIP

- Jméno: František Kroupa
Musel to být parádní zážitek!
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Rád bych se na ně podíval přes hledáček, ale asi bych měl bobky
(možná v tanku ne) Tak nevím, jestli to zažít ...
Tím pádem každou takovou závidím
Tím pádem každou takovou závidím
-
Krafra
- VIP

Martine zajímavá, pěkně sis užil,že jo?
- Jarek
- VIP

- Jméno: Jiří Sedláček
Martine,radost pohledět.Jak jsi byl od něj daleko?
Jiří.
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
- SandWalker
- zkušený protahující

- Jméno: Tom
Martine - parada.
Verim, ze nebudu sam kdo by prosil o pribeh......
Verim, ze nebudu sam kdo by prosil o pribeh......
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
Moc pěkná fotka! Už se těším na další a hlavně na nějaké povídání!
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
-
LUVIC
- Indian
- VIP

- Jméno: Michal Pešata
tak to je bomba:-) to bych chtěl někdy jen vidět (i když možná ne:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
-
LUVIC
vdaka,,ked je to stretnutie za svetla alebo šera tak nie je dovod mať strach,,horšie to je v noci ked sa stretnete na chodniku
,,trošku blbo mi tu zobrazuje fotky su nejake preostrene
( v oroginale su v pohode
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
to se nediví každý den! Gratuluji!
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
-
Jirka J
K focení se nyní ptakticky nedostanu. Tak snad nebude vadit , pokud přiložím pár neaktuálních snímků - z loňského srpna - Aljaška.