FOTOVORY

- oblečení, obuv, kamufláž, maskovací sítě, fotovory...
Odpovědět
hilgertom

FOTOVORY

Příspěvek od hilgertom »

Kdo z vás používáte fotovor dejte sem prosím nějaké foto voru. Sháním nějakou inspiraci. Hlavně jstli někdo máte nějakej skládací - mám malý auto :( .
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Honza

Re: FOTOVORY

Příspěvek od honziceks »

Jojo taky o nem uvazuju. Kdyz jsem byl zacatkem kvetna v Rumunsku tak tam meli nejaci kluci skladaci fotovor z nafukovaci pneumatiky nebo co. Bohuzel bylo malo casu a nevidel jsem ho. Ale rikali ze funguje paradne.
jirkakdyne

Příspěvek od jirkakdyne »

Ahoj,
vyrobil jsem už asi pět fotovorů a u každého jsem přidal vždy nějaký facelift. Až zprovozním stránky, tak hodím podrobnější vysvětlení i s fotkami. Ahoj Jirka
PS: ještě jsem nepřispěl fotkou tak jedna z minulého víkendu.
Přílohy
vlhy.jpg
bobo01
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od bobo01 »

Práve sa mi vyrába. Je to tretí v poradí z produkcie dotyčného pána a už druhý kus je na vysokej úrovni. Doťahujeme celtu a maskovaciu sieť. Dúfam, že tak do týždňa, dvoch už bude doma. Potom nafotím a hodím sem dokumentáciu.
... zase späť u SONY : wink: a moje fotky: https://www.zonerama.com/BohusCcl/777208
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

bobo:myslis ze by bylo mozne dat kontakt popripade nechat jej u nej vyrobit? Samozrejme za uplatu. Rad bych si jej take poridil, nicmene jednak nejsem moc technicky typ a dale pak bydlim v cinzaku v centru Prahy a nemam ani kde ho vyrobit. Neni pro mne problem si pro nej prijet i na Slovensko. Koukal jsem ze jsi kousek od Malacek. Ja tam jezdim tak jednou za mesic. Popripade kdyby nekdo jiny kdo uz jej delal byl ochoten jej pro mne vyrobit. Predem dekuji za pripadne nabidky.
bobo01
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od bobo01 »

honziceks: nemal by byť problém, len tiež ešte neviem koľko za to. Vymysleli sme tam niekoľko nových vecí, ktoré asi nebudú úplne lacné, tak uvidím. Teoreticky to možné je. Keď ho budem mať, tak nafotím a poviem čo stál. Potom sa rozhodneš.
... zase späť u SONY : wink: a moje fotky: https://www.zonerama.com/BohusCcl/777208
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

bobo01: Diky moc. Koncem pristiho tydne asi zase pojedu do Bratislavy. Tak se kdyztak muzem domluvit a pokud by to slo nechat udelat u toho tveho cloveka tak ti fotovor muzu zaplatit nebo nechat zalohu :) .
bobo01
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od bobo01 »

Honzo, daj vedieť kedy ideš. V správach máš na mňa kontakt.
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

OK. Budu to vedet az nekdy v utery, tak se ozvu. Kdyz nebudes moct pro mne celkem neni moc problem si ten vylet za klienty presunout.
hilgertom

Příspěvek od hilgertom »

No kecání hezký. Ale dejte sem foto voru ať máme nějakou inspiraci : shock: .
bomz

Příspěvek od bomz »

Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Příspěvek od Photomecan »

Koupil jsem celkem 4ks odpadních trubek o průměru 150mm (2ks-0,5m,a 2ks-1m) a 4 ks kolen s ohybem 90 stupnňů.
Dále jsem koupil vodovodní hadici,která se běžně používá pro přívod pitné vody (PE - kabanos) o průměru 25mm a sílou stěny 3,5mm (to jsem tam teď vyčetl) a délce 5m.Následně jsem jí přepůlil na 2ks po 2,5 m.Dále 4 ks spojek na hadici,které mají z jedne strany závit.

Kolena jsem provrtal a přišrouboval spojky. Otvory jsem před našroubováním spojek natřel lepidlem na PE, silou našrouboval, PŘED spojením s rovnými částmi zajistil ze vnitř kolen maticí. Následně ještě lze spojky navařit nebo jako já tavným lepidlem zajistit ke koleni.
Trubky jsem poskládal dohromady, údajně stačí ta těsnící guma která je v jejich hrdlech standartně nasazena, ale já jsem pro jistotu ještě sanitárním silikonem slepil jedotlivé díly... Pozor guma se musí natřít nějakou vazelinkou,aby jste mohli později případně trubky rozebrat.

Pak jsem koupil desku z polypropylenynu, tl.14mm (kvůli tomu,aby jsem na ní mohl cokoliv odkládat,a neriskoval při tom pád věcí do vody), přímočarou pilou vyřízl potřebný tvar tak, aby kopírovala cca 1/3 délky voru s přesahem cca 20mm, vyřízl oblouky na kolena, kde jsou umístěny spojky pro nosnou část střechy, provrtal otvory pro přichycení k trubkám gumovými lany (do otvorů zasunu háčky, 2x v předu, 2x po stranách, vždy jedno gumové lano na stranu) a provrtal otvor pro přichycení stativové hlavy. Umístění hlavy je nutno vyzkoušet s nasazeným objektivem, nesmí moc čumět ven a zároveň musí být uvnitř voru prostor pro manipulaci a pohyb ! Jako hlavu používám staré kulové Benro.

Přichycení gumovými lany k trubkám jsem místo svaření použil z důvodu rozebíratelnosti a hlavně mne napadlo pod lana zasunout 2 x 10l plastové ploché kanystry (od nějaké chemikálie, už nevím co v tom bylo) což výrazně zvýšilo nosnost přední části, která se nepotápí i při zatížení 500mm objektivem. Vor mne nyní téměř unese. Po doplnění ještě jednoho kanystru do zadní části by mne vor unesl zcela jistě. A je to pojistka, kdyby do voru začalo nějakým spojem téct.

Nyní lze provést montáž trubek jakožto konstrukce pro celtu. Výšku zvolte co nejnižší, ale tak, aby se opět dalo ve voru existovat. Trubky je nutno strčit do spojek (u PE trubek je nutno nožem srazit hranu a lehce máznout vazelínou, jinak ji do spojky nedostanete) a závisí na Vás, zda zvolíte překřížený nebo rovnoběžný tvar. Já jsem trubky překřížil a vrch svázal el.páskou do kříže, možno provrtat a zajistit šroubem nebo trubky nekřížit, ale spojit příčnou trubkou pomocí PE spojek, pak to bude držet fest.

Na PE trubky je následně možno přichytit pár drobností, jako je držák na nápoje z kola apod.

Přes trubky se následně přehodí celta a vhodně přichytí k obvodovým trubkám. Bude nutno tvar celty upravit přesně podle potřeby, jinak bude vor těžký, hlavně až se celta namočí...

Základní podoba je hotova - nyní přichází alchymie v nutnosti domaskování podle lokality...přehozením sítě s oky a doplněním rákosím a trávou do co nejpřirozenějšího vzhledu.

Výhody tohoto řešení: nosnost, stabilita, kompletní maskování ze všech stran
Nevýhody: blbě se do něj nastupuje. Musíte se na břehu pod něj nasoukat, zvednout za okraje a jako se záchranným kruhem nakráčet do vody. Nic nevidíte, je to těžké, protože už musí být foťák s objektivem nasazen...no a vylézat je ještě horší. Celat nasákne, klouže to..při vylézání jsem uklouzl a skončil držkou v bahně a kopřivách, vor na zádech. Tak pozor.

U faceliftu ver.2 uvažuji o tvaru U (podkova) s nosností zadní části zvýšenou o kanystr. Výhodou bude nastupování a vystupování - vše je možno umístit na hladinu a postupně tam namontovat foťák a ostatní věci....

Zkušenosti: tristní. Vše zdrhalo. Není to všelék, nečekejte na poprvé úžasné fotky. Jirka Zajíc používá 2 balabány kačen, které tahá za sebu na provázku : lol: - prý to bezvadně pomáhá. Musím zkustit...
bobo01
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od bobo01 »

Tak včera konečne dorazil. Trvalo to trochu dlhšie, ale oplatilo sa čakať. Je veľmi dobrý, dnes som ho bol skúšať, len slniečko trochu štrajkovalo a potom nespolupracovali zvieratká :) . Lyska plávala okolo na tri - štyri metre, mladé sliepočky (žiaľ v tieni) tak na päť - šesť metrov.

Spracovanie 100%. Cena trochu menej zaujímavá, vzhľadom na kvalitu použitých materiálov.
Přílohy
DSC09904.jpg
Bez maskovacej siete
Bez maskovacej siete
Pohľad do vnútra
Pohľad do vnútra
Bez plachty, konštrukcia
Bez plachty, konštrukcia
Posuvný mechanizmus statívovej hlavy
Posuvný mechanizmus statívovej hlavy
Naposledy upravil(a) bobo01 dne 04 led 2026, 10:48, celkem upraveno 3 x.
bobo01
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od bobo01 »

Ešte detail spodnej strany, úchyty na plachtu a maskovaciu sieť, všetko pekne zaliate lepidlom. V trubkách sú PET flaše + PUR pena - poistka v prípade narazenia na ľadovec :) .
Přílohy
DSC09912.jpg
bobo01
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od bobo01 »

Niečo z toho čo sa podarilo nafotiť:

http://farm3.static.flickr.com/2587/3711479854_65b3442f9e_o.jpghttp://farm3.static.flickr.com/2473/3711479858_89c4fc0bd2_o.jpghttp://farm4.static.flickr.com/3504/3711479860_08d366b98f_o.jpg
Odpovědět

Zpět na „Výstroj a maskování“