Želvy | Korytnačky

Odpovědět
matkokupko

Želvy | Korytnačky

Příspěvek od matkokupko »

- a najmenší budú navrchu ... : lol: .
Přílohy
Tlačenica v ZOO.jpg
ToFa

Želvy

Příspěvek od ToFa »

Nikde jsem je tady nenašel. Tak pokud jsem je přehlédl, tak ať to prosím moderátor přesune.

Jarní setkání v lednici bylo plné překvapení. Přiroda je tam opravdu bohatá :)
Přílohy
100417008.jpg
Naposledy upravil(a) taek dne 19 dub 2010, 22:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přemístěno
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Želvy

Příspěvek od ptacatko1 »

Při dnešním fotolovu, než jsem stačil zmoknout, zachyceno na vodních nádržích - Nové Mlýny, má to být želva nádherná nebo taky Americká, kterou chovatelé jako přerostlé vypouštějí do volné přírody, bohužel vytlačuje naši původní želvu bahenní, aby nedošlo k omylu, ta bahenní není úplně původní, protože u nás nebyly žádné želvy původní, ale je přirozeně jedinou žijící želvou u nás.
Přílohy
IMG_5872 (2) (1).jpg
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
matlas
protahující
protahující
Jméno: Zdeněk Hataš

Želvy

Příspěvek od matlas »

Nepůvodní? Někde jsem četl, že Emys orbicularis se podle historických záznamů na našem území vyskytovala. Je fakt, že ty, které u nás (snad) dnes žijí jsou uměle vysazené s cílem pomoci jejich opětovnému rozšíření.

Fakt jsem měl dojem, že u nás byla tahle želva původní druh.
Olympus OM-D EM1 Mark III, něco objektivů, stativ a spooousta zbytečných krámů v batohu
Minomino
zimní host
zimní host
Jméno: Milan Kánya

Želvy

Příspěvek od Minomino »

ptacatko1 píše:.... ta bahenní není úplně původní, protože u nás nebyly žádné želvy původní, ale je přirozeně jedinou žijící želvou u nás.
neviem ako presne si to myslel ale urcite je to druh u vas historicky zijuci, neviem ako je to presne teraz s aktualnou populaciou ale minimalne v minulosti sa na vasom uzemi vyskytovala. je vsak mozne ze z genetickeho pohladu nie su tie ktore u vas ziju uz potomkami tychto ale skor zavlecenych pripadne krizenci povodnych a zavlecenych ale podstatne je ze tam aspon nejake bahenne mate :)
P4c.
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Michal Hykel

Želvy

Příspěvek od P4c. »

Chlapi, tohle je 100% wildlife z ČR. Fotografie pochází z jižní Moravy.
http://www.biolib.cz/cz/speciesmappingdetail/id9302/

Autochtoní populace v ČR s velkou pravděpodobností neexistují a pokud ano, její genofond bude tak malý, že stejně vyhyne. Jedna nepůvodní rozmnožující se populace je na jedné lokalitě na Nových Mlýnech. Dnes lze proto spatřit jen jedince vypuštěné (použil bych nějaké přidávné jméno...) teraristy. Želva bahenní pravděpodobně díky absenci archeologických nálezů a starých pramenů opravdu bude spíše nepůvodní. V té době se obchodovalo s kde čím a podmínky na život tady měla. Mohla se sem tehdy také dostat přirozeně po povodí Dunaje, stejně tak i Odry (Oderská populace zde také kdysi byla).
Přílohy
želva2.jpg
Naposledy upravil(a) P4c. dne 08 zář 2010, 12:53, celkem upraveno 1 x.
Minomino
zimní host
zimní host

Želvy

Příspěvek od Minomino »

blahozelam k emyske, viem ze u vas je par umelo vytvorenych lokalit s vypustenymi jedincami, lepsie ako americke trachemysky. tento rok som aj ja mal tu cest ich foti u nas wild pri putovani na kladisko.
P4c.
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Michal Hykel

Želvy

Příspěvek od P4c. »

Ano, četl jsem článek. Blahopřeji k úžasným fotografiím. Nechtěli jsme želvu dlouho stresovat, navíc bylo zataženo, takže jsem ji moc dobře nevyfotil. U vás je to se želvou podstatně lepší.
Minomino
zimní host
zimní host

Želvy

Příspěvek od Minomino »

diky, lepsie len v tom ze je tu este jedna lokalita s povodnym vyskytom kde sa aj mnozia, jej buducnost je ale velmi krehka. staci aby sa zacalo obrabat na mieste kladiska a populacia sa prestane mnozit a pojde dolu vodou.
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Želvy

Příspěvek od ptacatko1 »

Ještě jeden dodatek k želvám bahenním, RNDr. Miroslav Šebela na lokalitě Nové mlýny - Betlém, studuje už několik desítek let změny tohoto biotopu a mimo jiné dovezl z Balkánu želvy bahenní. A zde, důslednou ochranou s úspěchem rozmnožují.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
bluecamel
zimní host
zimní host
Jméno: David

Želvy

Příspěvek od bluecamel »

Protože jsem nenašel želvy suchozemský, tak jí dám sem. Foceno pouze malým compactem :(
Želva zelenavá - Testudo Hermanii, Rumunsko-Banát
IMG_0004.jpg
Nikon D300, Tamron SP 90 Macro, Nikkor 70-200, Nikkor 16-85, SB 900, Nikon SB-R1, Nikon TC 1,7E II ext. , mezikroužky
bluecamel
zimní host
zimní host
Jméno: David

Želvy

Příspěvek od bluecamel »

ještě jeden pohled...
IMG_0005.jpg
Nikon D300, Tamron SP 90 Macro, Nikkor 70-200, Nikkor 16-85, SB 900, Nikon SB-R1, Nikon TC 1,7E II ext. , mezikroužky
radkovous
protahující
protahující
Jméno: Radek Vandra

Želvy

Příspěvek od radkovous »

Želva zelenavá
Obrázek
enda
VIP
VIP
Jméno: Leo Dvořák

Želvy

Příspěvek od enda »

Pěkné světlo : good:
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
iguana
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Želvy

Příspěvek od iguana »

To u vas zije volne ?? naozaj super svetlo : good:
Canon PowerShot SX20 IS
___________________________________________________________________________________
Keď človek vytne posledný strom a chytí poslednú rybu zistí, že peniaze sa nedajú jesť.
Odpovědět

Zpět na „PLAZI“