Puštík obecný - Strix aluco - Sova obyčajná

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Puštík obecný - Strix aluco

Příspěvek od Mouka »

Ten na větvi dole je úplně geniální! Jeho žoviální ospalý pohled je jedinečný .....a všichni mi můžete ..... :-)
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Ta poslední je opravdu nádherná!
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
uray
stálý
stálý
Jméno: Juraj Matěj

Příspěvek od uray »

fomo píše:Hej dutiny je škoda.....ale skús niekde po blíž vyvesiť búdku...uvidíš že ju obsadia a budeš tam mať rodinku sovy lesnej opäť...... :) tento druh obsadzuje vhodné budky vďačne.....už som ich pár vyvesil a obsadé bývajú skoro všetky......
mohl bys prosím poslat nějaké informace k vhodným budkám? rozměny, celikost díry... a kam je nejlépe umístit. Díky
jirsa
běžný
běžný
Jméno: Radomír JIRSÁK

Příspěvek od jirsa »

Zdravím, zkus podle tohoto: http://www.jirsaphoto.cz/download/Budka ... obecny.jpg
Mám jich u nás několik a hnízdí pravidelně téměř ve všech: http://www.jirsaphoto.cz/clanky/ochrana ... dkach.html
Jirsa
P.S.: pokud chceš aby zahnízdili ještě letos, je poslední šance budku vyvěsit (jestli už není pozdě), tok začíná už brzy!
NIKON D700 + D300 - Nikkor 300mm/4 - Nikkor 80-200mm/2,8 - SIGMA 105mm/2,8 - Nikkor 16-85/3,5-5,6 - http://www.jirsaphoto.cz
iguana
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od iguana »

Nahodou super fotky : good:
Canon PowerShot SX20 IS
___________________________________________________________________________________
Keď človek vytne posledný strom a chytí poslednú rybu zistí, že peniaze sa nedajú jesť.
StepanS
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Štěpán Strádal

Příspěvek od StepanS »

Super fotky, já rodiče taky rodiče neviděl nějak moc často - jednak umí být opravdu dost nenápadní a taky jsem jim do hnízdní oblasti nechtěl chodit nějak často. té dutiny je škoda, podle té fotky vypadá, že byla docela nízko. U nás podobně vichříce zlomila strom kde předloni hnízdily datlové (a daly se celkem dobře fotit), místa kde zahnízdily (2 páry) loni tak dobré na focení už nebyly. S tou budkou to určitě zkus, ale je opravdu už skoro pozdě.
ALDA_Choceň

Příspěvek od ALDA_Choceň »

Zdravím,
rád bych též přispěl svojí troškou do mlýna. Včera děcka ze školy našli v parku na zemi mládě puštíka a nevěděli co s ním. Na zemi nebylo možné jej nechat, jelikož první pes by si s ním "pohrál"... Tak jsem ho zavezl k ornitologovi a přes noc se snažil najít jejich hnízdo. A vskutku - podařilo se. Našel jsem nejprve vývržky, posléze dutinu a o 8 metrů vedle na mladém stromku jsem našel druhé mládě. Avšak jak se začalo rozednívat, tak neodbytný kos do mláďátka neuvěřitelně nalétal. Než jsem stihl zajistit plošinu od blízkých Technických služeb a dovést mládě, tak zlobivý kos puštíka shodil. Sůva se schovala v blízkém roští, avšak kos dotíral pořád.
Podařilo se nám postupně vrátit na strom obě mláďata. Původně jsem nechtěl přímo do dutiny, ale někde ke kmeni, avšak mláďata rády uvítali známý domov.
Snad je rodiče přijmou a podaří se jim dospět.

Foto v dutině staletého Javoru stříbrného.
Přílohy
mládě
mládě
kurťa
moderátor
moderátor
Jméno: David Kurtin

Příspěvek od kurťa »

Motiv i nasvícení se mi hodně líbí, ale kvalita pokulhává. Škoda
ALDA_Choceň

Příspěvek od ALDA_Choceň »

Je mi to jasný! - Nejsem fotograf - spíš nadšený ornitolog amatér zajímající se o pěvce. Toto bylo moje první osobní setkání se sovou - tak se omluvuju, že jsem z toho tak vyplácnutej :-D
StepanS
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Štěpán Strádal

Příspěvek od StepanS »

Kvalita je lehce horší, ale to nevadí, o to zajimavější dokumentace. Letos vím u puštíků o jedné obsazené budce a jedné dutině, ale pokud jsem je nepřehlídl, tak dutinu (budku) zatím neopustila.
Ritchi
VIP
VIP
Jméno: Ondřej Ryška

Příspěvek od Ritchi »

Jeden starý známý. Přišel jsem však na návštěvu později, takže světla bylo málo.
Přílohy
pustik.jpg
Nikon D7200, Tamron SP 150-600mm, Sigma 150/2,8 OS
enda
VIP
VIP
Jméno: Leo Dvořák

Příspěvek od enda »

To by se mi taky líbilo, vědět o takové dutině. Na sovy mám slabost, ikdyž jsem zatím viděl vlastně jen kalouse : oops:
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Hezké místo u dutiny, horší TK, i tak se mi líbí.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Frca
VIP
VIP
Jméno: František Kroupa

Příspěvek od Frca »

Ondro,pěkně čučí,já ho tam většinou nezahlídnu :(
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
Ritchi
VIP
VIP
Jméno: Ondřej Ryška

Příspěvek od Ritchi »

Franto, musíš s ním být kámoš aby ti vylezl na plk. : wink:
Nikon D7200, Tamron SP 150-600mm, Sigma 150/2,8 OS
Odpovědět

Zpět na „DRAVCI, SOVY“