Datel černý - Dryocopus martius - Tesár čierny
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
Datel černý - Dryocopus martius
R1J1- pěkná!
Quapor- ta první je fajn.
Quapor- ta první je fajn.
- Martina
- VIP

Taky se mi líbí ta první, jen bych přidala trochu dole, pokud je to výřez.
-
Mrazik
- zatoulanec

- Jméno: Martin Mráz
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Dlouho jsem nic nefotil, jednak nebyl moc čas, ale hlavně mi zničehonic chcípnul objektiv a strávil šest týdnů na léčení, s nějakou časovou režií dva měsíce bez focení
Tak aspoň něco málo, měl jsem letos čtyři obsazené datlí dutiny, ale skoro vždycky jsou buď hrozně vysoko, nebo blbě situované, nebo hrozně vysoko blbě situované
Tak vždycky skončím u té stejné, kde fotím každý rok. Jen je tam dost problém se světlem, když je zataženo, je tam tma, když svítí sluníčko, tak je přesvětlené pozadí a dutina ve stínu, jen výjimečně tam zasvítí, rozumně jde fotit jen když je takové to difúzní světlo. A k tomu vždycky ze začátku sedají ukázkově proti dutině, ale jak mláďata rostou a konečně pořádně vykukují, začnou rodiče při krmení sedat jaksi z boku, takže na mě vystrčí jenom pr**l
Vloni jsem kvůli tomu neměl prakticky žádnou fotku, letos se to docela opakovalo, asi to musí mít nějaký důvod a není to náhoda.

http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Martina
- VIP

Pěkné, za mě ta 3.
Loni jsem si všimla u těch "svých" dudků, že rodiče najednou nenalétají při krmení do čela dutiny, ale jdou z horní strany. Pak přestali krmit a za pár hodin mladí vyletěli.
Nevím, jestli se mi letos zadaří být zas u toho a zopakuje se to nebo to byla jen náhoda.
Loni jsem si všimla u těch "svých" dudků, že rodiče najednou nenalétají při krmení do čela dutiny, ale jdou z horní strany. Pak přestali krmit a za pár hodin mladí vyletěli.
Nevím, jestli se mi letos zadaří být zas u toho a zopakuje se to nebo to byla jen náhoda.
-
r1j1
- VIP

Náhodou fajné 
- jirfren
- VIP

aprádní série, za mě nej druhá a třetí.
-
relux
- VIP

- Jméno: Jiří Náhlík
Fajnoví datli Dušane. A co se s tím objektivem stalo?
-
duffa
- VIP

Díky! Jirko objektiv při jednom focení chvíli nechtěl ostřit na nekonečno, bylo to ale s TC a přičítal jsem to špinavým kontaktům, po pár sundání/nandání zase fungoval. Ale další týden jsem vytáhl foťák a objektiv byl mrtvola, foťák se tvářil, že není vůbec nasazený objektiv. Vyměnili celý ostřící člen, stálo mě to 18k, trvalo to 6 týdnů, platba v autorizovaném servisu pouze v hotovosti byla zkažená třešnička na zkaženém dortu 
Ještě jsem zkusil cvaknout výlety z dutiny, ale moc světla tam nebylo a byl potřeba krátký čas, tak je to všechno ISO 12800 (poslední dokonce APS-C tělo na 12800), prohnal jsem to nějakým AI odšumem.

Ještě jsem zkusil cvaknout výlety z dutiny, ale moc světla tam nebylo a byl potřeba krátký čas, tak je to všechno ISO 12800 (poslední dokonce APS-C tělo na 12800), prohnal jsem to nějakým AI odšumem.

- jirfren
- VIP

Ta první je prima. A odšum jsi zvládl dobře
U té třetí by možná pomohl nějaký ostřící program který si poradí s pohybovou neostrostí
- Martina
- VIP

- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
-
duffa
- VIP

Světlo moc hezký, že je datel bokem tak nevadí. Ale škoda, že neukázal červenou čepici, ta by k těm barvám přidala ještě ten správný šmrnc.
- James 2022
- běžný

- Jméno: Jakub Šrýtr
Slyšel jsem ho v okolí často, ale teď jsem úplně náhodou zjistil, ve které dutině bydlí - když jsem šel okolo, tak z ní vyletěl... tak jsem si pak počkal, až se zase vrátí, ale už nebylo moc světlo, takže kvalita nic extra - expoziční hodnoty: ISO 12800, 1/100s, f 6,3... v tom stromě je plno dutin, většina starých, ale jedna mi přijde nová, tak jsem zvědav, jestli tam zahnízdí...

- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Jo, takhle jsem strávil X hodin u dutiny, aniž by mladí vyletěli nebo staří vletěli, až jsem večer zjistil - když se na okolním stromě mihnul mladej - že stará díra z druhé odvrácené strany je propojená a mladí vylétli mnou nepozorováni sami - tak pozorJames 2022 píše:Slyšel jsem ho v okolí často, ale teď jsem úplně náhodou zjistil, ve které dutině bydlí - když jsem šel okolo, tak z ní vyletěl... tak jsem si pak počkal, až se zase vrátí, ale už nebylo moc světlo, takže kvalita nic extra - expoziční hodnoty: ISO 12800, 1/100s, f 6,3... v tom stromě je plno dutin, většina starých, ale jedna mi přijde nová, tak jsem zvědav, jestli tam zahnízdí...
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz