Dotazy k fóru

- informace pro nové členy, diskuze nad podobou fóra
Odpovědět
administrator
administrátor
administrátor

Dotazy k fóru

Příspěvek od administrator »

Pokud máte nějaký dotaz či připomínku k fóru, tak to směřujte sem.
Martina
VIP
VIP

Dotazy k fóru

Příspěvek od Martina »

Často ty fotky zmizí i proto, že je autor s odstupem času sám z webu odstraní. Většina fotografů se postupně zlepšuje a jejich názor na vlastní i cizí fotky se mění, tedy to, že něco bylo kdysi chválené ještě neznamená, že by to stejné nadšení vyvolalo i dnes. Asi to smazání v mnoha případech nebyla tak velká ztráta, jak to teď působí.
Martina
VIP
VIP

Dotazy k fóru

Příspěvek od Martina »

Mám toto fórum ráda protože je tu velké množství skvělých fotografů na jednom místě, plus se mi líbí, že tu chybí přehnané podkuřování typické pro sociální sítě a lidi jsou tu pořád schopní napsat i kritický názor. Ovšem nelze si nevšimnout, že spousta fotografů odsud mizí právě na ty sociální sítě, kde mají větší ohlas. Myslím, že je nejvyšší čas sem přidat možnost ocenit příspěvek lajkem, protože sama jsem líná ke všemu, co se mi líbí, něco napsat, ale na příspěvek s pěknou fotkou bych určitě pochvalně klikla.
Když se zavedla možnost hlasovat o fotce měsíce, tak se zapojilo dost lidí a přepokládám, že hodně hlasujících byli ti, kteří se dosud neosmělili sem něco vložit. Toto by byla další možnost jak je do chodu fóra zapojit, protože píšící kvůli nedostatečné odezvě pozdrhali a nepíšící toto fórum při životě neudrží, pokud nepřibude možnost lajkovat příspěvky.
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Dotazy k fóru

Příspěvek od Mouka »

: good:
Priman
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Honza Řehák

Dotazy k fóru

Příspěvek od Priman »

Martino, naprosto s tebou souhlasím. Bylo by dobré se tím dále zabývat.
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
Siplace

Dotazy k fóru

Příspěvek od Siplace »

Priman píše:Martino, naprosto s tebou souhlasím. Bylo by dobré se tím dále zabývat.
Chápu, že nějakou změnu by to chtělo, ale na tohle já čas rozhodně nemám. Takže pokud se chce někdo ujmout nějakého vylepšení nebo předělávky webu budu rád.
makara
zkušený stálý
zkušený stálý
Jméno: Lubomir Novak

Dotazy k fóru

Příspěvek od makara »

Tak mohol by som to dorobit : evil: a upravit trochu toto forum :)
www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
Martina
VIP
VIP

Dotazy k fóru

Příspěvek od Martina »

Skvělé. Ještě by se při té předělávce hodilo přidat samostatnou sekci VIDEO s podkategoriemi:
PTÁCI
SAVCI
PLAZI, OBOJŽIVELNÍCI, RYBY
MAKRO
OSTATNÍ
ladysk
VIP
VIP

Dotazy k fóru

Příspěvek od ladysk »

Tak si nejsem jistý - video do nově vytvořené skupinky " makro " ještě vymezené " makroměřítkem " což tuším je obvykle tak od 1:1 do 10:1 - ten vrch plus mínus - co se tam tak " vejde " ? Je-li to vůbec reálné ...
Jestli by nebylo lepší to nějak zobecnit ... U fotky řekněme to 1:1 pár lidí dá, menší pár dá i větší rozlišení, ale video..? Nevím ...
Martina
VIP
VIP

Dotazy k fóru

Příspěvek od Martina »

Jen jsem zkopírovala názvy hlavních kategorií, jak už tu jsou zavedené. Myslím, že debata na téma co je a co není makro už tu proběhla, většina lidí se striktní definice makra stejně nedrží a bere to jako kategorii "vše živé, co nespadá pod savce, ptáky a plazy", tedy není co řešit. Pokud to snad řešení potřebuje, stačí navrhnout nové jednoduché pojmenovaní - já spadám mezi ignoranty, které to netrápí.
RollsRojs
VIP
VIP
Jméno: Lukáš Pich

Dotazy k fóru

Příspěvek od RollsRojs »

ladysk píše:Tak si nejsem jistý - video do nově vytvořené skupinky " makro " ještě vymezené " makroměřítkem " což tuším je obvykle tak od 1:1 do 10:1 - ten vrch plus mínus - co se tam tak " vejde " ? Je-li to vůbec reálné ...
Jestli by nebylo lepší to nějak zobecnit ... U fotky řekněme to 1:1 pár lidí dá, menší pár dá i větší rozlišení, ale video..? Nevím ...
Pomóc! : D : crazy:
ladysk
VIP
VIP

Dotazy k fóru

Příspěvek od ladysk »

Martina: není to myšleno jako diskuse k tomu co je a není makro, / to makroměřítko v názvu jsem si ale nevymyslel a to mě vlastně k mému příspěvku přivedlo /, ale pouhé zamyšlení, kdo tady umí makro video resp. kdo ho sem dává... spíš nikdo
ani
RollsRojs, jehož smysluplný příspěvek jsem ne zcela pochopil ...
Jo, že lidičky natočí včelu či motýla, natočí, toho je plný web, ale takové věci asi nebyly záměrem " chlívečku " , či ..?
Martina
VIP
VIP

Dotazy k fóru

Příspěvek od Martina »

ladysk píše:Jo, že lidičky natočí včelu či motýla, natočí, toho je plný web, ale takové věci asi nebyly záměrem " chlívečku " , či ..?
Kdyby na konci nebyl ten otazník, dalo by se zvolat BINGO!
Co přejmenovat sekci MAKRO na mnohem přesnější BREBERY? I když toto přejmenování by nás možná připravilo o pravidelně se objevující debatu o tom, co do takto pojmenované rubriky ne/patří, což nelze riskovat...
ladysk píše:RollsRojs, jehož smysluplný příspěvek jsem ne zcela pochopil ...
Já ano a myslím, že nebudu sama.
Martina
VIP
VIP

Dotazy k fóru

Příspěvek od Martina »

A děkuji za přidání videosekce. Myslím, že část "Ostatní" bude použitelná i na směsky typu ptáci a savci v jednom videu, nejen rostliny apod.
ladysk
VIP
VIP

Dotazy k fóru

Příspěvek od ladysk »

No, ať tak či tak, budu se těšit na všechny přípěvky co tam budou ...
Odpovědět

Zpět na „INFORMACE, PŘIPOMÍNKY, DOTAZY“