Chápan středoamerický - Ateles geoffroyi

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Siplace

Příspěvek od Siplace »

Přidám nový druh opice z Kostariky. Viděli jsme je jen na jednom místě a asi jen 20minut. Pak zmizely v lese. Celkově jsem myslel, že si nafotím i více druhů opic, ale bylo to dost o štěstí a náhodě. Fotka bez ořezu.

http://www.wildlife-foto.cz/wp-content/uploads/2022/02/Chapan-stredoamericky-02.jpg
Naposledy upravil(a) Siplace dne 15 úno 2022, 20:44, celkem upraveno 1 x.
petrd
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Petr Dolejšek

Příspěvek od petrd »

Super Jiří, opici bych trochu "bambousovsky" zesvetlil, aby vic vynikla a zaujala. : good:
Nikon Z9, 400 f/2.8 FL
Jířa
VIP
VIP
Jméno: Jiří Voleský

Příspěvek od Jířa »

Fotka parádní : good: , trochu mě mate jak bude asi velká vzhledem k okolním listům, řekl bych, že je dost malá. A asi bych si trošku více vyhrál s ořezem, tedy bych odstranil řízlý list v levém horním rohu a stejně tak mě ruší řízlý list na spodní straně.
CANON EOS 6D Mark II a Canon EOS 50D, objektivy Canon EF 400mm, f /5,6L USM, Canon 70-200mm, f/2.8 L USM, Canon MAKRO EF 100mm, f 2.8L, Ext. Canon 1,4x II, stativ GITZO GT 2531, fotostan OUTHOUSE, maskovací sitě, úhlový hledáček Canon 2,5x..
Siplace

Příspěvek od Siplace »

Jířa píše:Fotka parádní : good: , trochu mě mate jak bude asi velká vzhledem k okolním listům, řekl bych, že je dost malá. A asi bych si trošku více vyhrál s ořezem, tedy bych odstranil řízlý list v levém horním rohu a stejně tak mě ruší řízlý list na spodní straně.
Máte pravdu kluci, nicméně ořez jsem udělal jen minimální a odstranil hlavně ten spodní list. V křivkách pak trochu zesvětlil toho opičáka... tak mrkněte zda je to lepší.
petrd
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Petr Dolejšek

Příspěvek od petrd »

Jiří, opice lepší. Ještě mi oči strašně stahují ty světlý listy vlevo dole. Ty listy jsou moc hezký, a tak bych je jen trošku lokálně ztmavil...aspoň ten horní...
Nikon Z9, 400 f/2.8 FL
Jířa
VIP
VIP
Jméno: Jiří Voleský

Příspěvek od Jířa »

Opičák výraznější...ořez OK...u mě dobrý Jiří :)
CANON EOS 6D Mark II a Canon EOS 50D, objektivy Canon EF 400mm, f /5,6L USM, Canon 70-200mm, f/2.8 L USM, Canon MAKRO EF 100mm, f 2.8L, Ext. Canon 1,4x II, stativ GITZO GT 2531, fotostan OUTHOUSE, maskovací sitě, úhlový hledáček Canon 2,5x..
Odpovědět

Zpět na „PRIMÁTI“