Puštík obecný - Strix aluco - Sova obyčajná
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- DeProfundis
- běžný

- Jméno: Roman Pelúch
Puštík obecný - Strix aluco
Jak to dopadlo by mě taky zajímalo, ale to už se nedozvím. Jak je na YT v popisu u videa - 25.5. (5 dní po opuštění budky) byli oba mladíci ve vršcích smrků a v noci žadonili o potravu. Ještě jsem tam byl jednu noc na kontrolu 3.6., ale to už jsem mláďata nedohledal. Těžko říct, jestli je samec odvedl tak daleko od budky, že bych je už neslyšel. Spíše se nabízí, že je nějaký predátor dostal, stejně jako samici. Jednou jsem tam zahlídnul nedaleko jestřába, ale kdo ví... V každým případě dostali alespoň nějakou šanci. A třetí sourozenec byl po přestěhování do jiný budky úspěšně vyveden s ostatníma taky.
Dostávali mix zajíce, srnky a bažanta. K tomu jsem jim přidával trochu srsti a peří kvůli vývržkům. A jednou dostali sraženýho kosáka přímo do budky, aniž bych jí otevíral, to pak vydávali stejný zvuky, jako když jim donesl potravu starý.
Dostávali mix zajíce, srnky a bažanta. K tomu jsem jim přidával trochu srsti a peří kvůli vývržkům. A jednou dostali sraženýho kosáka přímo do budky, aniž bych jí otevíral, to pak vydávali stejný zvuky, jako když jim donesl potravu starý.
Canon R5 / 80D / 650D
Sigma 500mm f/4 DG OS HSM Sport / Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM / Sigma 18-35 mm f/1,8 DC HSM Art / Tamron SP 150-600mm f/5,0-6,3 Di VC USD / Tamron AF SP 90 mm f/2,8 Di Macro VC USD
Stativy Feisol / Gitzo a další drobnosti...
Sigma 500mm f/4 DG OS HSM Sport / Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM / Sigma 18-35 mm f/1,8 DC HSM Art / Tamron SP 150-600mm f/5,0-6,3 Di VC USD / Tamron AF SP 90 mm f/2,8 Di Macro VC USD
Stativy Feisol / Gitzo a další drobnosti...
- Martina
- VIP

- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
- Martina
- VIP

A proč ne? Je to jejich plachostí nebo je problém v nalezení dutiny?Mouka píše:Zvlášť, když žádného takového nemám
- Mouka
- VIP

Spíš nejsou dutiny, sice bukové lesy mám poblíž, ale tam nic, jen datlí díry. Ale je fakt, že jinde jsem je moc intenzivně nehledal.Martina píše:A proč ne? Je to jejich plachostí nebo je problém v nalezení dutiny?Mouka píše:Zvlášť, když žádného takového nemám
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Parádička. Tahle dutina nemá chybu.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Martina
- VIP

- Martina
- VIP

Ze stromu na videu zbyl bohužel už jen pahýl kmene (nejspíš přišel o korunu při okolním kácení), puštíci v něm asi budou hnízdit dál, ale už je problém tam na ně narazit. Toto je sestřih starších videí, které jsem našla v PC.
- makara
- zkušený stálý

- Jméno: Lubomir Novak
Super , paradne miesto to bolo

www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
- Mouka
- VIP

-
relux
- VIP

- Jméno: Jiří Náhlík
Jo, sluší jim to 
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek