Sýkora uhelníček - Parus ater - Sýkorka uhliarka

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Sýkora uhelníček - Parus ater - Sýkorka uhliarka

Příspěvek od Photomecan »

Dnes chvilku zasvítilo slunce, tak jsem se pokusil o tohohle rychlíka. Fotil jsem starším 5Dčkem a tahle sýkorka je rychlá jako blesk, tak jsem moc použitelných fotek nezískal. Ale něco jo... :)

[mrtve linky]

Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Re: Sýkora uhelníček

Příspěvek od Mouka »

Ty "něco jo ..." fotky jsou parádní! Jakým sklem jsi fotil a v jakém prostředí? Co to je za skalky či horninu? Je barevně vynikající! : good:
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Příspěvek od Photomecan »

Nic složitého v tom nehledej, více zde: http://forum.photomecan.eu/viewtopic.ph ... =362#p2989 , foceno 500kilem + TC z cca 6ti metrů zpod sítě. Zbytek je na webu : wink:
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Honza

Příspěvek od honziceks »

Mecan: Moc pekny, mas dobry krmitkovnik...... :)
iguana
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od iguana »

Ja mam celkom dobru poziciu ked sedim za stolom hned predomnou je balkon a tam davam sykorkam slnecnice, sojove gulicky, orechy. Zo zaciatku sa bali kazdeho pohybu ale uz si zvykli. Nedavno ked som nechal otvorene dvere na balkon a odisiel som, po chvili som za vratil a otvoril dvere do izby sykorka si pokojne lietala po izbe, a az ked som sa rychlo blizil tak odletela. Mozem ich vsak zatial len pozorovat, lebo moj fotak je pomaly, ma maly zoom a pomale ostrenie (manualne nema) a novy zatial nie je. Ale ked bude tak myslim ze castejsie budem nechavat otvorene dvere na balkon : D . Ja mam celkovo stastie na vtaky. Minuly rok na cez okno otvorene na vetracku vletel dnu dazdovnik a este asi pred 20 rokmi (ked som este nezil : D ) sa rodicom na balkone uhniezdil sokol mysiar. Mame aj nejake amaterske fotky fotene analogovou zrkadlovkou Zenit : D . este k tym sykorkam - mas pravdu uhliarky su velmi rychle.
Canon PowerShot SX20 IS
___________________________________________________________________________________
Keď človek vytne posledný strom a chytí poslednú rybu zistí, že peniaze sa nedajú jesť.
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Příspěvek od Indian »

tak jsem na ně konečně venku také narazil:-) stačí jeden smrk uprostřed listnáčů:-)

[mrtve linky]

:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
okrim
stálý
stálý
Jméno: Mirko Vykouřil

Re: Sýkora uhelníček - Parus ater

Příspěvek od okrim »

Uhelníček ve sněhu
Přílohy
091217 010.jpg
Canon EOS 50D, Canon EOS 7D Mark II, Canon 100-400/4,5-5,6, Sigma 150/2,8, Canon Speedlite 430 EX
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Příspěvek od Indian »

tak ještě jeden odjinud:-)

[mrtve linky]
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
ToFa

Příspěvek od ToFa »

okrim píše:Uhelníček ve sněhu
Moc příjemná fotka. Gratuluji. : good:
Taky bych si je chtěl někdy vyfotit, ale u nás na ně nemůžu pořád narazit. To bylo foceno někde v jehličnatém lese, nebo parku?
okrim
stálý
stálý

Příspěvek od okrim »

ToFa: foceno v lese, valašské kotáry - les, nic, louka a zase les. Jsem rád, že se líbí.
Canon EOS 50D, Canon EOS 7D Mark II, Canon 100-400/4,5-5,6, Sigma 150/2,8, Canon Speedlite 430 EX
StepanS
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Štěpán Strádal

Příspěvek od StepanS »

ke krmítku létá jen jeden
Přílohy
IMG_3232.jpg
okrim
stálý
stálý

Příspěvek od okrim »

Uhelníček z dnešního hrozného počasí. Ani se mu nechtělo poletovat v to mrazivém dešti.
Přílohy
100110 009.jpg
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Příspěvek od Jirkab »

Tak jsem se konečně včera dostal k focení při lepším počasí. Navštívil jsem lesní krmítko s očekáváním že se mě konečně podaří vyfotit sýkory parukářky. Ale ač je sněhu dost a mrzne až praští, tak po parukářkách ani památky. Krmím slunečnicemi + nějaké máslo - nemáte na ně nějakou jinou fintu? Tak jsem se alespoň "vyřádil" s úhelníčky.
IMG_8506a.jpg
IMG_8498a.jpg
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Příspěvek od Jirkab »

Přidám ještě jednoho.
Přílohy
IMG_8532a.jpg
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
kurťa
moderátor
moderátor
Jméno: David Kurtin

Sýkora uhelníček - Parus ater

Příspěvek od kurťa »

Tenhle "pankáč" se mi dostal taky před sklo,
trošku prskal,
u3.jpg
ale nakonec zkušeně zapózoval
u4.jpg
Odpovědět