Nutrie říční - Myocastor coypus - Nutria riečna
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
-
honziceks
- zkušený zimní host

- Jméno: Honza
Nutrie říční - Myocastor coypus - Nutria riečna
Dneska jsem se konecne dostal na muj ostruvek. Vyborna lokalita a pritom je v podstate na hranici velke Prahy a mam ji kousek od domu. Rano se na me vybehla z vody podivat tahle potvora.
[mrtve linky]
[mrtve linky]
- kurťa
- moderátor

- Jméno: David Kurtin
Re: Nutrie
Pěkně se sápe
Ještě bych v editoru ubral na světlosti toho bílého pozadí, aby trošku zežloutlo/vrátilo se nepatrně k pozadí originálnímu
-
honziceks
- zkušený zimní host

- Jméno: Honza
to pozadi je jako na originalnim RAWU. Tahle fotka je focena proti vychazejicimu slunicku a na volnou vodni plochu, ostatni fotky jsou foceny naopak na druhou stranu proti rakosi a zelenemu brehu proto je na tehle tolik bile. Kdyztak muzu poslat neupravovany original.
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
Nutrie vídám u vody poměrně často a vždycky jsem si říkal, že jí jednou musím také odfotit. Včera mi začaly dva týdny prázdnin (skončily zářijové školní povinnosti), tak jsem hned vyrazil k rybníku plánovat svatbu krytu na focení ptáků. Techniku jsem nechal v autě na druhém břehu a docela jsem litoval, protože jsem toho viděl opravdu hodně. Pak jsem uviděl nutrii, jak odpočívá v rákosí a moc si mě nevšímá. To už mě zlomilo a pro aparát jsem se vrátil.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
- stugent
- VIP

nic si ze mě ta potvůrka nedělá, chová se, jako bych tam vůbec nebyl, maximálně přeplave o pár metrů dál. Jednou si na ni doufám počíhám a udělám ji snímek, jaký svět neviděl 
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
- stugent
- VIP

Re: Nutrie říční - Myocastor coypus
"Zaslech jsem podivné šplouchání vody pod ledem a nakonec spatřil nutrii, jak plula hned po ním. Bylo to zajímavé, protože byla na led přimáčklá zespoda a shora přes led byl vidět jen její kožich, jak dělá stopy. Nakonec na mě i vykoukla a pak se dlouho šmrdlala kolem. Čekal jsem, kdy mi vleze do stanu
"
- vafo
- zkušený protahující

- Jméno: Vlasťa Horák
Nutrie říční - Myocastor coypus
Není tak pěkná, jak ta Rudova v pořadí třetí vložená
, ale když už tak se může alespoň Marťa Pelánek vyřádit
[mrtve linky]
[mrtve linky]
- RollsRojs
- VIP

- Jméno: Lukáš Pich
- RollsRojs
- VIP

Čéče, já jsem nutrii ještě nikdy nepotkal, ale není tohle spíš ondatra?stugent píše:"Zaslech jsem podivné šplouchání vody pod ledem a nakonec spatřil nutrii, jak plula hned po ním. Bylo to zajímavé, protože byla na led přimáčklá zespoda a shora přes led byl vidět jen její kožich, jak dělá stopy. Nakonec na mě i vykoukla a pak se dlouho šmrdlala kolem. Čekal jsem, kdy mi vleze do stanu"
- vafo
- zkušený protahující

Věř, že neníRollsRojs píše:Čéče, já jsem nutrii ještě nikdy nepotkal, ale není tohle spíš ondatra?stugent píše:"Zaslech jsem podivné šplouchání vody pod ledem a nakonec spatřil nutrii, jak plula hned po ním. Bylo to zajímavé, protože byla na led přimáčklá zespoda a shora přes led byl vidět jen její kožich, jak dělá stopy. Nakonec na mě i vykoukla a pak se dlouho šmrdlala kolem. Čekal jsem, kdy mi vleze do stanu"
- RollsRojs
- VIP

Já jsem myslel tu Rudovu nad Tebou, ta mi fakt moc nutrii nepřipomíná 
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Vždyť jí hoří kožich, chudině... Co Ty nejsi ochoten udělat kvůli fotce...vafo píše:Není tak pěkná, jak ta Rudova v pořadí třetí vložená![]()
![]()
![]()
![]()
To je opravdu WL ? I s tou mrkví ? Kde si ji pěstuje ? Trošku se rozepiš, mám v nutriích mezery, Vlastíku... Dík
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- vafo
- zkušený protahující

U té plující bych taky řekl, že by to mohla být spíš ondatra. Mě se ale líbí moc ta ještě nad ní. Ta je luxusníRollsRojs píše:Já jsem myslel tu Rudovu nad Tebou, ta mi fakt moc nutrii nepřipomíná
- vafo
- zkušený protahující

Pro krásu se holt musí trpětMartinP píše:Vždyť jí hoří kožich, chudině... Co Ty nejsi ochoten udělat kvůli fotce...vafo píše:Není tak pěkná, jak ta Rudova v pořadí třetí vložená![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To je opravdu WL ? I s tou mrkví ? Kde si ji pěstuje ? Trošku se rozepiš, mám v nutriích mezery, Vlastíku... Dík
A co je vlastě WL?
Tenhle větší potkan se tu objevil asi před dvěma měsíci a díky přísunu potravy místních obyvatel se tu předpokládám zdrží dlouho
Bude to stačit, jako částečná záplata na vzniklé mezery...?