ine farby pri TIFF
- w1k
- běžný

- Jméno: viktor čech
ine farby pri TIFF
Ahojte, ked z RAW fotky urobim TIFF, otepli mi to totalne farby..
pouzivam PS CC 2015.1.2
fotim do ADOBE RGB 1998
TIFF bez kompresie, prokladane, IBM PC
:/
pouzivam PS CC 2015.1.2
fotim do ADOBE RGB 1998
TIFF bez kompresie, prokladane, IBM PC
:/
- Priman
- zkušený běžný

- Jméno: Honza Řehák
ine farby pri TIFF
To je tak ve většině případů., když colormanagment nemáš úplně pod kontrolou. Focení do aRGB nastavené ve fotoaparátu se ale týká pouze zpracování jpg obrázků . Pokud nacitas raw např. do Lightroomu, na obrazovce vidíš vše v prophotorgb, pak musíš správně exportovat, ale pokud vyberes aRGB, riskujes, že spousta programů ti tvůj snímek nedokáže zobrazit správně barevný. Většinou je právě přesycený .Pokud zpracovávás pouze v Photoshopu, máš možná špatně nastavený výstupní nebo vstupní profil, ale problém se zobrazením v prohlížečích nebo jiných programech fotky v aRGB je i při správném nastavení totožný s výš uvedeným.
Proto jsem už dávno rezignoval na slavné aRGB, vše převádím do sRGB.
Jo, ten slavnej colormanagment je svině, v tom se detailně vyzná jen pár vyvolených.
A praktický mi to nevadí. Můj monitor sice zobrazí 98% aRGB, ale tiskárny si stejně jedou tak nějak podle svého, v závislosti na papíru, inkoustu, dost možná většina z nich ani není schopná sRGB celý pokrýt. Nejsem žádný odborník na toto téma, ale prakticky mi vyšlo nejvhodnější vykašlat se na aRGB a spokojit se s sRGB.
Proto jsem už dávno rezignoval na slavné aRGB, vše převádím do sRGB.
Jo, ten slavnej colormanagment je svině, v tom se detailně vyzná jen pár vyvolených.
A praktický mi to nevadí. Můj monitor sice zobrazí 98% aRGB, ale tiskárny si stejně jedou tak nějak podle svého, v závislosti na papíru, inkoustu, dost možná většina z nich ani není schopná sRGB celý pokrýt. Nejsem žádný odborník na toto téma, ale prakticky mi vyšlo nejvhodnější vykašlat se na aRGB a spokojit se s sRGB.
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.