Motýli a můry | Motýle a mory
- XAXAP
- VIP

- Jméno: Martin Tomáš
Motýli a můry | Motýle a mory
marekfiser: sic nejsem motýlař a druhy a vznik nedocení, nej mě baví ty širokoformáty 3 a 4, čtyřka je takové tvoje klasické pojetí, ta trojka suprově působí. A na rozdíl od Martiny mě tam ta větvička nebo co to je baví moc. Propojuje a odstraňuje sterilitu té fotky.
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
-
marekfiser
- protahující

- Jméno: marekfiser
Motyli a mury
Kdybych babocce sahl na vetvicku, motyl by vzal kramle :)
-
ladysk
- VIP

- Blaník
- VIP

- Jméno: Martin Růžek
Motyli a mury
Jo, je to prosíčkový
Ale je to pro mne strašná šedivka, nudná , fádní.Proč tam nepustíš trochu světla (viz nesoutěžní pokus v rychloúpravě).
Je vidět, žes to hodně odšumoval, hlavně kolem hlavy zůstalo to původní zrno, tak je to asi velkej ořez se zcela zbytečnou podexpozicí, že jo?Chtělo to jít při expozici trochu do plusu a risknou eventuelní přepal.
Ale je to pro mne strašná šedivka, nudná , fádní.Proč tam nepustíš trochu světla (viz nesoutěžní pokus v rychloúpravě).
Je vidět, žes to hodně odšumoval, hlavně kolem hlavy zůstalo to původní zrno, tak je to asi velkej ořez se zcela zbytečnou podexpozicí, že jo?Chtělo to jít při expozici trochu do plusu a risknou eventuelní přepal.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
- Blaník
- VIP

Motyli a mury
Okáč pýrový je lesní motýl.Zcela běžnej a rád se sluní na osvětlených místech jinak tmavého lesa.Krásně mně poseděl na osluněném listu, jen ten stín od větvičky mně tu fotku kazí.Zkoušel jsem retuš, ale výsledek byl špatný, tak ji přiznávám, protože i když samochvála smrdí, přiznám, že jsem s tou fotku jinak moc spokojený.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
-
Mayk
- zkušený běžný

- Jméno: Zdeněk Mayer
-
Mayk
- zkušený běžný

- Jméno: Zdeněk Mayer
-
ladysk
- VIP

Motyli a mury
blaník: mě se to doma nejeví jako šedý, naopak to tvoje je přepálený a i místy to má takovou divnou strukturu... ale psal jsem tady kolikrát, sto lidí sto monitorů sto nastavení sto vnímání ... těžko takhle ladit. Každopádně jsem už nějaký čas nalomen na nějaké levnější EIZO, protože mi to přijde bez dobrého FOTOmonitoru jen honění se ...každý řeší skla k snímačům atd., ale že to pak sledujeme tak a tak jaksi se pomíjí ...
Výřez to je, veliký zase tak ne, 810ka snese dost ... odšum mám nastaven na nějaké svoje 4 profily, tohle byl jeden z těch středních dvou, přiznám se, že jestli to něco nechalo kolem hlavy, nebude to odšum ale lokální doostření ...občas nějaký objekt píchnu do oka detail brushem a ne úplně to dohlídám ...
Výřez to je, veliký zase tak ne, 810ka snese dost ... odšum mám nastaven na nějaké svoje 4 profily, tohle byl jeden z těch středních dvou, přiznám se, že jestli to něco nechalo kolem hlavy, nebude to odšum ale lokální doostření ...občas nějaký objekt píchnu do oka detail brushem a ne úplně to dohlídám ...
- Blaník
- VIP

Motyli a mury
ladysk: přepaly jsou drobné v tom květu zhora jinak nikde, protože jsem to dělal narychlo pár tahy šoupátky a z tvého jpegu ne z rawu.
Já myslím, že ty jsi technicky založený člověk a tak na to koukáš a vnímáš, ale fotka, pokud neslouží pro vědecké nebo dokumentační účely je přece o emocích a ty tam jsou když:
a- je tam nějaká akce
b- když je tam nějaké zajímavé světlo a stíny
Přepalů popřípadě hlubokých stínů bych se vůbec nebál a neřešil je.Dle mého názoru na emoční fotku v určité míře prostě patří.Chápu ale, že pro někoho to může být problém.Chce to se trochu uvolnit

Já myslím, že ty jsi technicky založený člověk a tak na to koukáš a vnímáš, ale fotka, pokud neslouží pro vědecké nebo dokumentační účely je přece o emocích a ty tam jsou když:
a- je tam nějaká akce
b- když je tam nějaké zajímavé světlo a stíny
Přepalů popřípadě hlubokých stínů bych se vůbec nebál a neřešil je.Dle mého názoru na emoční fotku v určité míře prostě patří.Chápu ale, že pro někoho to může být problém.Chce to se trochu uvolnit
- Blaník
- VIP

Motyli a mury
Ohniváček černoskvrný je drobný pidimotýlek velikosti asi dvoukoruny vyskytující se poměrně hojně například tam, kde jsou porosty mateřídoušek, ale není to pravidlo.Většinou mně unikal,ale nakonec jsem ho párkrát uhnal.
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Motyli a mury
Blaník: Přepaly mohou být i zcela na místě a histiogram je jen informační pomůcka. Mnohokrát jsem tady viděl kritizovat naprosto zbytečně světlá místa kde se odrazilo slunce od světlého místa většinou to beru tak, že tam prostě mají být. Jo a mezi monitory okolo čtyř litrů a drahými dnes už pro amatéry propastné rozdíly nejsou.
-
ladysk
- VIP

Motyli a mury
... jsem prostě léta letoucí směrován k tomu, abych se bezdetailovým přepalům vyhýbal co to jde / i když se mi to taky dost nedaří /, ale to jen na okraj, mě se to moje doma šedě nejeví, to jsem chtěl říct... a tím, že tam přepaly nemám - ani náznak, vypovídá o rozdílech u každého tady, podle mě tam musel v úpravě přijít poměrně značný zásah, a to je to ... jak jsem už párkrát napsal, v práci na jakémsi Asusu, dražším než mé domácí LG2220 nevidím skoro NIC, ten LG ač taky kancelář za šest zobrazuje nesrovnatelně lépe. Teď jsem nahlodán na E 2420, není to taková pálka a ohlasy víc než dobré... pořád si říkám, že železo by mělo být tak nějak v rovnováze, že i zde přece platí cosi o nejslabším článku řetězu. A čím víc diskuzí napříč fóry o vzájemném " nesladění " techniky čtu, tím se v rozhodnutí povýšit trochu zobrazovač utvrzuji ... možná po koupi zapláču nad " nerozdílem ", ale spíš myslím, že ne ...
.
A ještě jeden nedůležitý detail - po diskuzi na jiném fóru chci zkusit, jak vypadá / doma, třeba tady ap.../ rozdíl v použití Adobe RGB a sRGB.
A ještě jeden nedůležitý detail - po diskuzi na jiném fóru chci zkusit, jak vypadá / doma, třeba tady ap.../ rozdíl v použití Adobe RGB a sRGB.
-
ladysk
- VIP

Motyli a mury
... a abych jen neplácal, výsledkově neúspěšný víkend, zde jeden náznak - nechám si, protože ho potkám tak jednou za rok, spíš přestupný ...
Nedal mi pražádnou šanci se přiblížit na lepší dostřel, odkaliště el. Opatovice, těsně před deštěm ...
Nedal mi pražádnou šanci se přiblížit na lepší dostřel, odkaliště el. Opatovice, těsně před deštěm ...
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Motyli a mury
Jak slovosled zcela změnil význam příspěvku. Mělo být:aqualife píše:Blaník: Přepaly mohou být i zcela na místě a histiogram je jen informační pomůcka. Mnohokrát jsem tady viděl kritizovat naprosto zbytečně světlá místa kde se odrazilo slunce od světlého místa většinou to beru tak, že tam prostě mají být. Jo a mezi monitory okolo čtyř litrů a drahými dnes už pro amatéry propastné rozdíly nejsou.
Mnohokrát jsem tady viděl naprosto zbytečně kritizovat světlá místa
- Blaník
- VIP

Motyli a mury
Okáč luční je jeden z našich nejběžnějších okáčů.Každý ho určitě zná.Vkládám i s drobnými přepaly v květu a křídle.Osobně mně tam nevadí, nemám potřebu je nějak eliminovat.