Srnec obecný - Capreolus capreolus - Srnec lesný

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
jirfren
VIP
VIP
Jméno: Jiří Parůžek

Srnec obecný - Capreolus capreolus - Srnec lesný

Příspěvek od jirfren »

líbí se mi. Mám hodně podobnou ze včerejška- taky cvakala lístek (asi srnčatům co byla s ní) :-))
Blaník
VIP
VIP
Jméno: Martin Růžek

Srnec obecný - Capreolus capreolus

Příspěvek od Blaník »

Trocha akce , ke které jsem se nečekaně přichomejtl když jsem fotil nahoře na kopci motýly.Možná jsem to měl poslat do toho Zlatýho jelena Slávy Štochla, sice bych byl teď za sráče, ale zase bouchalům by se to určitě líbilo .Jo, je to makroobjektivem, takže ořez jako prase.
P.S.
1.není to můj pes, moji psi chodí přírodou často, prakticky denně, ale striktně na vodítkách
2.srnče nebylo dostiženo
3.pes co jsem viděl nebyl zastřelen, pouze fyzicky potrestán
Přílohy
8229-wlf1.jpg
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
turekm
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Milan Turek

Příspěvek od turekm »

Blaník píše:Trocha akce , ke které jsem se nečekaně přichomejtl když jsem fotil nahoře na kopci motýly.Možná jsem to měl poslat do toho Zlatýho jelena Slávy Štochla, sice bych byl teď za sráče, ale zase bouchalům by se to určitě líbilo .Jo, je to makroobjektivem, takže ořez jako prase.
P.S.
1.není to můj pes, moji psi chodí přírodou často, prakticky denně, ale striktně na vodítkách
2.srnče nebylo dostiženo
3.pes co jsem viděl nebyl zastřelen, pouze fyzicky potrestán
Super příběh Martine a ještě se šťastným koncem :)
Nádhera
Canon R6 Mark II + Canon RF 100-500mm f 4,5 - 7,1 L IS USM + Canon RF 70-200 f4 L IS USM + Canon EF 50mm f1,8 STM + Canon EF 16-35 f4 L IS USM + stan Tragopan + stativ RT90S Carbon
jirfren
VIP
VIP
Jméno: Jiří Parůžek

Příspěvek od jirfren »

tohle jsem už viděl X krát- louka, les...procházka se psem na volno, kterého majitel neměl asolutně pod kontrolou - tedy že pes, pokud zaregistruje "svůj cíl", tak na pánečka (i když řve jak tur) sere jak na placatý kámeň ....(zaregistroval jsem i hlášku typu - on si s nima chce jenom hrát, akorát to občas trochu přežene a pak mu vyhubujeme). No a toulavé kočky (skorem na každé louce je min jedna, ale není výjimkou i více kusů), to je už kapitola sama pro sebe...
relux
VIP
VIP
Jméno: Jiří Náhlík

Příspěvek od relux »

Je to sice jelení laň, ale i takhle to může dopadnout, když pes dožene svou "kořist".
IMGP2405.jpg
XAXAP
VIP
VIP
Jméno: Martin Tomáš

Příspěvek od XAXAP »

relux: Tohle zranění nemá pravděpodobně se psem nic společného.

jirfren: Víš, co dělají kočky na louce? Páchají děsnou hrůzu!!! : shock: Loví myši :-)
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
radek
VIP
VIP
Jméno: Radomír Šálek

Příspěvek od radek »

Párkrát jsem toto zranění viděl, je to přestřelený běh , většinou se to stane při naháňkách, kdy se střílí po mihnuvším se stínu.
Radši než ty domácí kočky a rozjařené pejsky, bych raději viděl lovit myši lišky a divoké kočky, mimochodem, jednu divokou kočku nafotila fotopast v Českém lese
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
relux
VIP
VIP

Příspěvek od relux »

Že to byl pes vím naprosto přesně.
zdenekbrtek
VIP
VIP
Jméno: Zdeněk Kratochvíl

Příspěvek od zdenekbrtek »

Rázným krokem do lesa tmavého.
Přílohy
IMG_0859 web.jpg
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

:-) pěkný prcek, Zdeňku!
Už se chystáš na říji? Já pomalu vyhlížím místa k focení a zatím mám jen sérii začínajícího "období srnčích hlav". I s kapitálním srncem :-)
Přílohy
usi2.jpg
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

mouka: ta je fajná : good:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
relux
VIP
VIP

Příspěvek od relux »

Pěkné Honzo.
duffa
VIP
VIP
Jméno: Dušan Doležal

Příspěvek od duffa »

Hozno paráda, krásně minimalistická, to k tomu sedne. : good:
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
zdenekbrtek
VIP
VIP
Jméno: Zdeněk Kratochvíl

Příspěvek od zdenekbrtek »

Honzo, je prima, i s tou trofejí, ale jak ho uvidí někdo s kulovnicí, říje nedožije. Ta začne pořádně tak za 10 dní .
XAXAP
VIP
VIP
Jméno: Martin Tomáš

Příspěvek od XAXAP »

srnčí koupačka, pěkná ... hlavně to, prosím, neposílej těm mysliveckejm psychoušům do žádný soutěže, jako ti dva vohnouti ... víš naprosto přesně, jak tenhle srnec dopadne jenom proto, že mu narostly jinak parůžky :(
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Odpovědět

Zpět na „SUDOKOPYTNÍCI“