Občas mi vyskočia upozornenia na nejaké akciové letenky, na ktoré treba reagovať v priebehu minút, maximálne hodín, kým sa za tu cenu nerozpredajú. Avšak keď to chcem poňať ako fotovýlet a z kamošov nikto nefotí, tak to väčšinou skončí tak, že tu akciu nevyužijem. Až na pár prípadov, keď som išiel aj sám, ale tým pádom platím "single suplement" za ubytovanie (pokiaľ tam nemajú jednolôžkovú izbu alebo hostel) a za prenájom auta a pohonné hmoty.
Preto mi kvôli zdieľaniu nákladov napadlo spýtať sa tu.
Vzhľadom na moju polohu kde bývam, väčšinou pozerám letenky z Viedne, Katovíc a Krakova.
Ak by niekoho niečo z toho zoznamu nižšie reálne zaujímalo, môžeme si vymeniť kontakty a keby sa niečo objavilo, by som zavolal/napísal, či v tom termíne môžeš/nemôžeš, ideš/nejdeš. Ako som písal v prvej vete, niekedy záleží na minútach.
Vypíšem nejaké krajiny, ktoré mi teraz tak napadajú, že by som rád navštívil. Ale ak tam aj tvoja vytúžená krajina nebude, kľudne sa ozvi, možno mi ju iba nenapadlo napísať a tiež by som tam rád išiel.
Európa:
Faerské ostrovy – na krajinkárske fotky
Island – na útesové vtáky, tulene, veľryby, polárne líšky atď. Už som tam bol dva krát, takže to tam celkom poznám. Tento rok ak by som tam mal ísť, tak v júni.
Nórsko – pižmone
Afrika:
Maroko – plazy (Klaca?
Madagaskar – plazy, lemury atď. (ale to mi tento rok asi nebude vychádzať časovo/finančne)
Amerika (taktiež, to mi asi tento rok nebude vychádzať):
Brazília – Pantanal
Ekvádor
Guyana
Kostarika
Ázia: (o týchto krajinách ešte nemám moc naštudované, iba som videl odtiaľ parádne krajinkárske fotky, tak ma na to nalákali. Ale nejakého snežného leoparda keby sa podarilo vidieť, nenahneval by som sa :P )
Kyrgyzstan
Kazachstan
Mongolsko