Šakal čabrakový - Canis mesomelas - Šakal tmavochrbtý
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Šakal čabrakový - Canis mesomelas - Šakal tmavochrbtý
Jeden pokus o panning - z nouze cnost, tma jako v pytli, 1 / 15 s pětikilem
z celé série je pouze tato jakž - takž podle mých představ - pohyb vyjádřen a je poznat, co je to za zvíře 
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Šakal čabrakový - Canis mesomelas
...pohybu tam máš ažaž
... vypadá to jako houpací...šakal 
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- Photomecan
- VIP

Ještě mám jednoho z očí do očí better beamerem - ten zas vypadá, jakoby měl rožnuté dálkové reflektory
..tak jsem ho vypl (blesk), protože jsem ho nechtěl oslepit a zkoušel co z toho vyleze. A on houpací šakal 
- Honza
- stálý

Zatím nejostřejší šakal na fóru, tak v pohodě.
Technická otázka: když mám nejrychlejší synchronizaci s externím bleskem 1/250, vezmu better beamer .. bude na pohyb 1/250 dost? Osobně se mi zdá, že focení pohybujícího se objektu tímto způsobem (1/250, beamer) vychází lépe, než na stejný čas (1/250) bez blesku. Aneb, dělá blesk nejaký kontrastní efekt, že fotka vypadá ostřeji, nebo je blbost?
Technická otázka: když mám nejrychlejší synchronizaci s externím bleskem 1/250, vezmu better beamer .. bude na pohyb 1/250 dost? Osobně se mi zdá, že focení pohybujícího se objektu tímto způsobem (1/250, beamer) vychází lépe, než na stejný čas (1/250) bez blesku. Aneb, dělá blesk nejaký kontrastní efekt, že fotka vypadá ostřeji, nebo je blbost?
- kurťa
- moderátor

- Jméno: David Kurtin
Těch 1/250 není limit. S High Speed Sync můžeš mít i vyšší časy, viz.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=l-BD_xD43oA[/video]
[video]http://www.youtube.com/watch?v=l-BD_xD43oA[/video]
- Honza
- stálý

dík Davide, prozkoumám. Vím, že HighSync existuje, ale ještě jsem s tím neexperimentoval.
- Photomecan
- VIP

HiSpeed na blesku mám nastavenu pořád, je to jednodušší. Moc nechápu, proč to není nastaveno defaultně a je nutno tuto volbu zapínat ručně na blesku. Možná nějaké omezení vůči starším tělům...nastav si synchronizaci na druhou lamelu (tj, když se vrací závěrka zpět) - dojde k tomu zmrazení lépe než na první... více různě po webu třeba: http://www.fotografovani.cz/art/fozak_d ... param.html...
- kurťa
- moderátor

Není ta synchronizace na druhou lamelu při použití HighSpeedSync už zbytečná? Vím, že jdou tyhle fce navolit současně, ale podle mě se vzájemně kříží. "Blesk na druhou lamelu" se odpaluje před zavřením 2. lamely závěrky (odtud také název), kdežto při HighSpeedSync blesk "svítí" po celou dobu expozice (viz. předešlé video).
- Photomecan
- VIP

Asi ano, jenže máš čas nad tím přemýšlet? Já ne, nastavím to tak standartně a dál na to nemyslím...pokud čas padne pod synchronizační čas, předpokládám, že se druhá lamela použije - zatím to tak alespoň funguje asi nejlíp, co jsem zkoušel, ale expert nejsem, snažím se blesk už nepoužívat 
- Photomecan
- VIP

[mrtve linky]
...kdesi v NP Hwange (Zimbabwe), pár minut před západem slunce.
...kdesi v NP Hwange (Zimbabwe), pár minut před západem slunce.
- kurťa
- moderátor

S TC2x a ještě na plnou díru - fantasie
Jak moc musels fotku mastit v editoru?
- Photomecan
- VIP

Ani moc ne, spíš jen velmi málo. Ono to fotí ostře, když už zaostří
...
- StepanS
- zkušený běžný

- Jméno: Štěpán Strádal
NP Etosha, Namibia.
- XAXAP
- VIP

- Jméno: Martin Tomáš
Klidně moh bejt na tý fotce ještě menší, aby bylo vidět, jak je barevně sladěn s biotopem.
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
- StepanS
- zkušený běžný

- Jméno: Štěpán Strádal
V menší variantě (než popošel blíž k nám) ho mám takto. Ta předchozí je skoro bez ořezu, jen lehce ze zhora, kdy už tam působil rušivě horizont v pozadí s travnatým porostem.XAXAP píše:Klidně moh bejt na tý fotce ještě menší, aby bylo vidět, jak je barevně sladěn s biotopem.